Det bekrefter de tillitsvalgte, overbrannmester Charles Jacobsen som representerer de LO-organiserte og brannmester Erik Benjaminsen i YS.

Omhandler lederne

- KomRev-rapporten tar for seg alle i ledelsen — meg inkludert. Den ble i sin tid bestilt av kommunalsjef Øystein Nermo.

Jacobsen forteller videre at over 93 prosent av de ansatte svarte på den nettbaserte undersøkelsen — noe som er et betydelig antall.

- Det gir også et godt grunnlag for å konkludere, konstaterer de tillitsvalgte som ikke vil gå i detalj om hva de ble spurt om i møtene med KomRev og kontrollutvalget.

Brannsjefen: - Ingen ting å skjule!

Pågått over år

- Men jeg kan bekrefte at våre arbeidsmiljøundersøkelser viser samme resultat — at kritikken mot ledelsen er betydelig.

- Derfor er ikke dette et nytt problem. Det er påpekt hvert år i en årrekke. Men jeg er ikke blitt tatt seriøst, sier Charles Jacobsen.

På spørsmål om hva som er skjedd siden KomRev-rapporten ble kjent i midten av mai, sier Benjaminsen:

- Da gikk kommunen inn med penger for å få ekstern hjelp til å rydde opp. I den forbindelse er rådgivningsfirmaet PWC engasjert.

Rett fokus

- Deres arbeid skal være gjennomført i løpet av året. Og bare for å ha sagt det: De samtalene vi har hatt med selskapet, tyder på rett fokus og at det kommer gode løsninger, sier Erik Benjaminsen.

Verken han eller Jacobsen vil kommentere de øvrige rapportene til KomRev:

- Reiseregninger, innkjøp og brannsjefens private virksomhet er områder som ikke vedgår oss. Som tillitsvalgte skal vi tale de ansattes sak — verken mer eller mindre.