En enstemmig byutviklingskomité ber kommunestyret om at reguleringsplanen for Mack-kvartalet sendes ut på høring. I oktober vedtok byrådet at planene må endres før saken kan sendes ut til offentlig ettersyn.

– Viktig sak

– Jeg er sulten på flere utbyggingsprosjekter i sentrum, la oss få planen ut på høring, sa Lars Echroll (H), og fikk støtte fra Gunn Sissel Jaklin (Ap).

Bakgrunn for at saken kom opp var at Frid Fossbakk (H) brukte sin rett som komitéleder til å fremme en egen sak for sitt utvalg og for kommunestyret, tross byrådets vedtak.

– Mack-kvartalet er en så viktig sak for byen at den må diskuteres bredt politisk. Derfor vil jeg fremme en egen sak om det, sa Fossbakk til iTromsø i desember.

Brev i fokus

Under tirsdagens komitémøte fikk utbyggerne presentere planene før komiteen slapp til med spørsmål om rundkjøring kontra lyskryss, parkering i og utenfor fjellanlegget, byggehøyde, park og handlemønster i sentrum.

Et brev utbyggerne sendte til ordfører Jens Johan Hjort etter byrådets avslag, ble også diskutert. Brevet lå ikke ved sakspapirene til komiteen.

– Det er et viktig brev å få på bordet hvor det kommer kraftig kritikk av administrasjonen på grunn av mangelfull saksbehandling. Jeg kan ikke forsvare en slik behandling, verken politisk eller administrativt, sa Eduardo da Silva (uavhengig).

– Positivt vedtak

Det var Frid Fossbakk som foreslo at byutviklingskomiteen ber kommunestyret sende reguleringsplanen for Mack-kvartalet ut på høring, som fikk tilslutning fra hele komiteen.

– Nå er vi ett steg videre, var Mack-direktør Harald Bredrups kommentar etter vedtaket.

– Det er veldig positivt og hyggelig at byutviklingskomiteen ønsker saken ytterligere belyst gjennom en høringsrunde. Det er det vi ønsker, å få alle innspill til planene for å gjøre planene best mulig, sa eiendomsdirektør Sigurd Stray i Eiendomsspar.