Etter en fire uker lang prosess i Nord-Troms tingrett tidligere i vinter, la aktoratet, statsadvokat Tor Børge Nordmo og politiadvokat Stine Melbye Sørensen, ned påstand om fire års fengsel. Dommer Sidsel Sund Olsen derimot, svarte med i ilegge Henriksen åtte måneders fengsel. Halvparten ble gjort betinget. Han måtte også tåle inndragning av 795.000 kroner.

Skyldspørsmålet

– Vi anker på skyldspørsmålet i de punktene Henriksen ble frikjent for. Her er aktoratet ikke enig med de vurderingene tingretten har foretatt.

For øvrig sier Nordmo at anken er sendt til forkynnelse. Derfor ønsker han ikke å gå i detalj før forsvarerne og Henriksen er underrettet.

LES OGSÅ: Stig Henriksen er fornøyd med dommen

Grov utroskap

Tingretten valgte å frikjenne Henriksen på de alvorligste tiltalepunktene. 42-åringen ble likevel funnet skyldig i uberettiget vinning og grov utroskap da han overførte 895.000 kroner fra Kvadro Maskin AS uten at selskapet fikk noen gjenytelse eller sikkerhet for pengene.

Var insolvent

Dommerne mente også at Henriksen allerede i 2007 burde ha skjønt at virksomheten hans var insolvent. Likevel lot han det gå flere år uten at han foretok seg noe. I mellomtiden drev Henriksen virksomhetene for kreditors regning.

Til slutt tok Handelsbanken affære og sendte selskapene til skifteretten.

Ble trodd

Retten frikjente Henriksen på de alvorligste punktene som blant annet omhandlet privat bruk av en boligkreditt på 17,5 millioner kroner. Aktoratet mente av tromsømannen i perioden 2007 til 2011 tok ut nesten 2,4 millioner kroner privat.

LES OGSÅ: – Vi er uenige – ikke fiender

Her ble Henriksen trodd på at kreditten også skulle inngå i hans privatøkonomi. Det samme skjedde rundt tiltalepunktet om salget av hytten på Kilpis til faren og at han urettmessig skal ha overlatt en privat advokatregning til ett av sine firma.

Ukjent med

Henriksens offentlige oppnevnte forsvarer, Rune Stenstrøm, sier at han ikke kjenner til at saken er anket:

– Vi har ikke mottatt noe fra statsadvokaten. Derfor kjenner jeg heller ikke til grunnlaget – om aktoratet anker på straffeutmålingen eller skyldsspørsmålet.

Etter første rettsinstans var Stenstrøm fornøyd med at retten – i all hovedsak – konkluderte med at Stig Henriksen ikke hadde stått bak de alvorligste lovbruddene aktoratet hevdet.