Etter at Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø startet kronerulling på Facebook for innsamling til Darwins operasjon, har det kommet inn i overkant av 16.000 kroner innen onsdag.

Veldig takknemlig

Styreleder i Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø, Cecilie Johansen, forteller at de ikke har hatt mulighet til å sjekke kontoen etter onsdag, men at det vil bli gjort på nytt i helga.

- Det har kommet inn en god del penger, og vi er veldig takknemlig for givergleden fra folket, sier styrelederen.

Nylig ble hunden Darwin operert for patellaluksasjon i det ene bakbenet.

Det er sjeldent at Dyrebeskyttelsen får inn slike hunder som Darwin som trenger en så dyr operasjon, men det var ingen tvil om at han skulle få den hjelpen han trengte.

- Darwin hadde blitt operert uansett, siden prognosene er gode, men det hjelper veldig på at folket er så ivrige slik at vi får minsket regningen til dyrebeskyttelsen, fortsetter hun.

Skal adoptere

Fosterfamilien som nå tar vare på han, skal selv adoptere Darwin og dette er Dyrebeskyttelsen veldig glade for.

- Han har kommet dit han skal være, forteller Cecilie Johansen.

Ifølge Johansen forteller veterinær at operasjonen var vellykket, men at han har en operasjon igjen. Tidspunkt på denne operasjonen er ikke klart enda, men det vil skje snart.

Cecilie forteller videre at Darwin er en ung og ellers frisk hund med mye livsglede, og det ser ut til at han har et langt og godt liv foran seg.

TITT TEI: Bæreselen er innkjøpt i anledning operasjonene. og gjør at fosterhjemmet kan ta Darwin med på tur i tida etter operasjonene, uten at han behøver å belaste de opererte beina. Han virker til å trives godt i bæreselen. Foto: Ida Susann Svensson