Da ingen andre stilte opp for å kjøre Kreftforeningens bøssebærere, var gode råd dyre. Per Kristian Bergmo, aksjonsmedarbeider i Kreftforeningen, tok da kontakt med lillebror Thomas Evanger som har bil som sin største lidenskap.

– Han stilte opp med en gang og tryllet fram en liste med navn til meg, sier Bergmo og er glad for å få kunne bidra til å vise fram en side av byens bilinteresserte man sjelden ser.

– De bilinteresserte blir ofte uglesett og marginalisert, men vår erfaring er at de stiller opp når det er behov for det, sier Bergmo.

Høvelig bil

Det mener Evanger bare burde mangle.

– Når man kan bidra, så bør man det. Det er jo ikke akkurat verdens vanskeligste oppgave å kjøre bøssebærende russ for Kreftforeningen, sier Evanger.

– Da er det jo langt verre for russen som faktisk må traske gjennom søla, legger han til.

Sammen med seg har han to av ettermiddagens frivillige bilførere, Joacim Langnes og Tom Stian Thomassen. Mens Langnes stiller opp i egen Mercedes, sitter Thomassen på i Evangers Toyota GT86.

– Mercedesen er høvelig å frakte folk i, slår Langnes fast.

– Men det er ikke denne, slår Evanger like fast og ler.

I ettermiddag setter imidlertid Thomassen setter også seg bak rattet.

Mammas bil

– Jeg har vel en fire-fem biler, men ingen av dem går for tiden. Derfor må jeg låne mammas bil, sier en litt skamfull Thomassen.

Bergmo berømmer byens bilmiljø for innsatsen, men er også glade for russens innsats som bøssebærere.

– Vi har i bunn og grunn latt russen få overta bøsseaksjonen og så lenge de blir bedre og bedre for hvert år blir vi ikke å ta den fra dem, sier Bergmo.

Inntektene fra bøsseaksjonen går uavkortet til kreftforskning og Bergmo, Evanger, Langnes og Thomassen er klare i sin oppfordring om å grave dypt i lommeboka når bøssebærerne står på døra.

– Kreft er en alvorlig sykdom som vi vet altfor lite om, avslutter Evanger.