iTromsø har fått tilgang til opptakene Tromsø Parkering gjorde ved 02-tiden natt til skjærtorsdag. Filmen viser tre personer som kommer inn i p-tunnelen – to menn og en kvinne – hvor den ene går løs på bommen og brekker den.

Best bevoktet

– Vi har byens best bevoktede område. Likevel hender det at folk går berserk – slik som denne herremannen, konstaterer en oppgitt parkeringssjef, Tore Paulsen.

Etter å ha studert opptakene, er gjerningsmannen avslørt. I tillegg har parkeringskontoret bilnummeret på kjøretøyet trioen forlot anlegget i.

– Vi sitter på registreringsnummeret, biltype – en blå VW Polo – og eierens navn. Derfor er en regning på 8.505 kroner på vei i posten til vedkommende.

Tore Paulsen forventer at bileieren gjør opp for seg – uten noen form for diskusjon.

– I motsatt fall møtes vi i tingretten, sier parkeringssjefen.

Ingen kontakt

Tromsø Parkering har ikke hatt kontakt med gjerningspersonene etter hærverket:

– Det ser vi på som unødvendig. Våre kamera er så gode, at det ikke er tvil om hvem som er på bildene. Her er det bare å innrømme ugjerningen, sier Tore Paulsen, som finner det utrolig at voksne folk kan opptre på denne måten.

I forbindelse med den kommende russefeiringen, har Tromsø Parkering fått med seg at det er russeknuter å hente dersom noen har nachspiel i p-anlegget:

– Vi har sendt et brev til samtlige videregående skoler hvor vi ettertrykkelig gir beskjed om at all ansamling av folk er forbudt. For å unngå at noen forsøker seg, vil vi sette ut vakter i hele mai, sier Tore Paulsen.

Foto: Lars Åke Andersen