- I morgen klokken 09.00 blir det offisiell åpning av appen. Da vil den være tilgjengelig i appstore og Google Play for nedlasting, forklarer Lars Sigurd Eide, markeds- og informasjonssjef i Troms fylkestrafikk.

I første omgang er det kun i Tromsø by det vil være mulig å kjøpe bussbillett med mobilen.

Billigere med app

- Vi har prioritert Tromsø i første omgang, da det er her vi har opplevd bussran. Dermed kan vi i første omgang tilby enkeltbiletter, dagsbilletter og billett med nattbussen. Til høsten kommer imidlertid en slik tjeneste til å være tilgjengelig i hele fylket, sier Eide.

Dersom man betaler bussbilletten med mobilen blir det billigere enn å kjøpe billett på bussen.

- Prisene er satt til de samme som når man kjøper billett på forhånd. Det vil si 33 kroner for enkeltbillett for voksne og 17 kroner for barne- og honnørbilletter, forklarer han.

Også nattbussen og dagsbilletter blir billigere på denne måten.

- Dagsbillett vil koste 70 kroner og nattbussen 50 kroner.

Vant anbudet

Kjøp av bussbillett via mobil er noe det har vært snakk om lenge. At det først nå blir en realitet skyldes først og fremst problemer med anbudsrunden.

- Vi møtte på ulike utfordringer som resulterte med at vi startet anbudsrunden på nytt igjen før jul i fjor. Det endte med at firmaet WTW kom seirende ut. De har blant annet levert tilsvarende løsninger i Bergen, Trondheim og Stavanger, forklarer markeds- og informasjonssjefen i Troms fylkestrafikk.