Høsten 2014 uttalte kommunikasjonssjef Jan Chr. Thommesen at det absolutt tidligste tidspunktet for ferdigstillelse av varehuset var i 2017. Men på grunn av interne prioriteringer i Ikea, må tromsøværingene vente ytterligere 2–3 år.

Noen forsinkelser

Prosjektleder i Ikea, Pål Walberg, sier at selve tomtekjøpet ikke fant sted før i fjor – en gang etter nyttår. Det skyldes en del forsinkelser rundt den tekniske oppmålingen. Selve betalingen ble gjennomført mot slutten av april. Da fikk kommunen 52.680.092,50 kroner inn på konto.

Tidsramme

– Ved etableringen av nye varehus har vi en tidsramme som vi forholder oss til. I den ligger blant annet reguleringsarbeidet som vi regner med tar fra halvannet til to år fra tomtekjøpet har funnet sted. Deretter vil selve byggeprosessen ta ett drøyt år. Og legger vi det til grunn, blir ikke 2020 et dårlig tips for ferdigstillelse i Ørneveien.

Møter byrådet

Walberg sier videre at Ikea har engasjert konsulenter til å utarbeide reguleringsplanen. I den forbindelse er det avtalt et møte med det nye byrådet i løpet av april. Like etter vil arbeidet starte for fullt.

Prosjektlederen begrunner også forsinkelsene med at Ikea hele tiden foretar interne prioriteringer hvor og når nye varehus skal åpnes.

Nye forsinkelser?

På spørsmål om det kan komme nye forsinkelser, sier Pål Walberg:

– Vi har tro på prosessen skal gå sin gang uten de store endringene. Når det er sagt, ser vi at arealdelplanen som politikerne først godkjente, nå er tilsidesatt av fylkesmannen. Om det får innvirkninger for Langnes-området, gjenstår å se. Men vi satser på 2020, sier Pål Walberg.

60.000 kunder

Butikksjef ved service- og pickupsenteret på Langnes, Mari Bakken, sier at nesten 60.000 kunder har vært innom siden åpningen i juni i fjor:

– Vi er meget godt fornøyd med utviklingen. Med 8.000 artikler tilgjengelig, får tromsøfolk et godt innblikk på sortimentet når de besøker oss.

– I tillegg fornyer vi oss og har som mål å gjøre det fire ganger i året. Det betyr blant annet nye utstillinger av nye produkt, sier Mari Bakken.