Andre juledag har tradisjonelt sett vært den store utedagen blant tromsøværinger, men de siste årene har også de andre romjulsdagene blitt mer og mer populære.

– Vi har hatt fult hus alle dagene og en stor økning på omsetningen. Vi har spesielt hatt mange turister innom, forteller Stian Michaelsen, daglig leder for Rogers og Frost.

– Vil ut og møte kjentfolk

KJENTFOLK: Øivind Sjøvoll, leder for Cirka og Lugar 34, tror folk drar ut i romjula for å møte kjente og kjøre igjen.

Øivind Sjøvoll, daglig leder for Cirka, Presis og Lugar 34, har også merket romjulstrykket.

– Både romjula og nyttårsaften har styrket seg som en utelivsperiode, selv om vi har valgt å holde stengt på nyttårsaften i år. Jeg tror mye av det skyldes at juletida vaskes ut som en hellig tid, men heller blir en tid der man kan møte kjentfolk igjen, uttaler Sjøvoll til iTromsø.

Han tror turismen også skal ha mye av æren for økningen.

– Det er nok turistene som besøker oss mest, i hvert fall på Presis. Når det kommer til selve utelivet er det nok mest tromsøværingene som skal ut og møtes, forteller Sjøvoll.

Ekstra trykk i år

NYTTÅRSTRAVER: Isak Harbitz (24) har jobbet på nyttårsaften flere år og tror folk strømmer til byen etter midnatt.

Blårock er en av få utesteder som har åpent nyttårsaften. Daglig leder Geir Tore Hansen Norbye har tro på mange gjester i kveld.

– Nå har det vært litt spesielt i år, ettersom både julaften og nyttårsaften har havnet på en lørdag. Det gjør at kan utestedene ha åpent til tre, og flere vil nok dra ut. Vi hadde ikke åpent julaften, men jeg tror det blir godt med folk innom oss i dag, sier Hansen Norbye.

Han tror som Sjøvoll at byen har blitt et samlingspunkt for å møte kjente i romjula.

– Det er nok mange hjemvendte tromsøværinger i alle aldre som skal ut på byen og møte kjente og kjære, konstaterer Hansen Norbye.

Feirer inne

INNEFEIRING: Kamilla Sørensen (18) og Charlotte Eline Andersen (18) valgte å ta nyttårsfeiringen inne på Blårock.

To av dem som valgte å gjøre nettopp dette var Kamilla Sørensen (18) og Charlotte Eline Andersen (18).

– Vi fant ut av vi skulle feire nyttårsaften på Blårock i år, siden får vi sitte tørre og siden det er god stemning her, forteller Andersen.

Isak Harbitz (24), DJ på utestedet, tror også folk vil flokke til byen i dag.

– Jeg tror folk er leie av hjemmefester, så litt etter tolv vil det nok strømme til med folk, konstaterer han.