Gabrielsen har i en årrekke eid Viking Hotell i Grønnegata. I fjor kjøpte han i tillegg City Living Hotel lenger nord i samme gate – et leilighetshotell som de siste årene har toppet listen over best belegg lokalt. Nå inngår også hotelldriften i Sjøgata i konsernet.

Kjøper hotell og bygg

Etter det iTromsø kjenner til, overtar Gabrielsen driftsselskapet Tromsø Travel Hotel AS og driftsselskapet Kaigata 2 AS. I dag eier Tor-Ragnar Fjeldstad og familien 70 prosent i førstnevnte sammen med Bærlia AS og Jan Egil Kjær med 15 prosent hver.

Bærlia AS eies av duoen Peer Skjoldbjærg og Jan Haugseth.

Ukjent kjøpesum

I avtalen inngår også bygningsmassen. Her er Bærlia AS majoritetseier med 60 prosent, mens de øvrige har 20 prosent hver.

iTromsø har kontaktet Tor-Ragnar Fjeldstad. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Idar Gabrielsen har ikke svart på våre henvendelser.

Det er imidlertid kjent at eierne i fire–fem år har forsøkt å selge bygningsmassen i Kaigata uten å lykkes.

Ville utvide

Det er også kjent at eierne har syslet med planer om å utvide hotellkapasiteten, men også endre konseptet til leilighetshotell.

Nå legges alt dette på is – i alle fall inntil overtakelsen er et faktum.

Oppstarten

Etter en mannsalder i hotell- og utelivsbransjen valgte Tor-Ragnar Fjeldstad å etablere egen hotelldrift. Det skjedde for 17 år siden.

En titt på regnskapene for de siste fem–seks årene, viser at omsetningen har variert fra 8,6 til 10,2 millioner kroner. Driften har – bortsett fra i 2012 – gått med underskudd.