Heitmann har kjempet for økt spesialisering av PCI-senteret i Tromsø. Han mener at å opprette et PCI-senter i Bodø vil kunne svekke fagmiljøet og UNNs mulighet til å spesialisere seg innenfor feltet.

Ap-politikeren sitter i formannskapet i Tromsø kommune og behandler flere politiske saker i uka. Likevel er saken om PCI-senteret, som blant annet behandler hjertesykdommer, ekstra viktig for han.

– I 2005 fikk jeg kronisk hjertesvikt. Sykdommen innebærer at jeg må bruke medisiner resten av livet. Derfor har jeg engasjert meg ekstra i saken om PCI-senteret, som jeg selv var på da jeg ble syk.

LES OGSÅ: Formannskapet skeptisk til PCI-senter i Bodø

Skyteskive

Heitmann sier at han var den første i Tromsø som ytret skepsis mot å opprette et senter i Bodø. Han forteller at det har ført til at han har blitt en skyteskive for Bodø-aktivister.

– Folk sier at jeg må stå personlig ansvarlig hvis folk dør på veien fra Bodø til Tromsø, eller at jeg nærmest er en morder. Jeg har også fått meldinger og e-poster om at jeg er hjerteløs. Det tar jeg ganske tungt ettersom jeg selv hjertesyk.

Han forteller at man må regne med karakteristikker og misnøye som politiker.

– Dette blir derimot for personlig. Det får deg til å spørre deg selv om det er verdt å holde på med politikk.

Anstrengt

Det anstrengte forholdet mellom Tromsø og Bodø har blitt omtalt en rekke ganger av medier i både Troms og Nordland.

– Jeg tror det bunner i at folk i Bodø mener Tromsø bare vil grafse til seg mest mulig. Vi har nok en tendens til å mene det samme om Bodø. Sannheten er vel at vi alle ønsker best mulig helsetilbud i vårt eget distrikt og Nord-Norge.

– Jeg mener at et spesialisert PCI-senter vil gagne både Finnmark, Lofoten og Salten mer enn å desentralisere miljøet.

– Alle vil ha et sykehus nært seg selv. Men når man først blir syk, vil man ha best mulig behandling, ikke nærest mulig med mindre det er akutt. Inngrepene de gjør på et PCI-senter er ikke akutt, sier Heitmann.