– Vi har hele tiden hatt en positiv dialog med entreprenøren. Likevel ser vi at trafikkbildet rundt skolen har forandret seg. For å være på den sikre siden, startet vi i forrige uke en ordning hvor to–tre foreldre holder vakt i morgenrushet, sier FAU-lederen.

Stiller seg positive

I tillegg har skolen kontaktet ledelsen i Nobina og orientert om anleggstrafikken.

– Vi ble møtt med en positiv innstilling fra busselskapets side. Der skal ledelsen orientere aktuelle sjåfører og anmode disse om å senke farten ytterligere på strekningen hvor 256 barn skal til og fra, sier Larsen.

Siden vaktordningen startet, har FAU ikke fått tilbakemeldinger om episoder hvor det har gått ut over barnas sikkerhet. Likevel føler de det nødvendig å ha foreldre på plass.

Permanent ordning

– Det vi ønsker, er at fleste mulig melder seg som frivillige. Da kan vi sette opp en vaktplan som sikrer at voksne er på plass før skolen starter.

Kristine Larsen sier at det i avtalen med entreprenøren også ligger begrenset trafikk i de mest kritiske tidspunktene på dagen.

– FAU har bestemt seg for å være føre var i anleggsperioden fram til september.

Kjører ulovlig

– Derfor er det beklagelig at ikke privatbilister tar hensyn. I dag ser vi at mange trafikkerer Niseveien for å unngå rushtrafikken nede på hovedveien. Det – i tillegg til maskiner og busser – gjør situasjonen uoversiktlig.

Kristine Larsen opplever selv og får rapporter fra vaktene om at bilister kjører ulovlig i området. Hvem disse er, vet hun ikke. Men antallet er betydelig.

Politianmelde

– Det er blitt så ille på skoleveien at vi vurderer å notere registreringsnummer på synderne. Og dem er det mange av, konstaterer FAU-lederen.

– For oss er det viktig at skoleveien er trygg. Og det er betryggende å se at både entreprenør og busselskapet spiller på lag.

– Når vi likevel observerer og dokumenterer, er det for å kunne stå sterkere om uhellet er ute, sier Kristine Larsen.