Det meste ser ut til å være på plass allerede i nye Memona Beauty Room i Vestregata 42. Parkettgulvet er nylagt og spesialtapet fra England er kommet opp på veggene. Lengre inn i det 195 kvadratmeter store lokalet er en nylaget spa-avdeling og to behandlingsrom. Lokalet er påspandert eksklusive lysekroner. Belysningen alene kostet over 100.000 kroner.

Vel verdt pengene, skal vi tro Memona Sarwar.

– Den nye salongen er en stor investering og en stor drøm for meg. Jeg ønsker at lokalet skal føles litt som hjemme. Designet er inspirert av Dubai og klassisk Paris, sier Sarwar.

FRISØR: June Knutsen er med på laget til Memona Sarwar. Det åpner nye muligheter for salongens kunder.

Tjener gode penger

Lokalet i Vestregata 42, vis-à-vis rådhuset og kinoen, kostet 4,5 millioner kroner å kjøpe. Samtidig er det investert rundt én millioner kroner i innredning. Da hun overtok var det kun hvite vegger. Nå er salongen nært ferdig. Tirsdag 2. mai åpnes dørene.

– Jeg legger ikke skjul på at det har vært en fin økonomisk utvikling for salongen, sier Sarwar.

Omsetningen i 2015 var på 2 millioner kroner. I fjor økte den til 2,6 millioner.

INSPIRASJON: Memona Sarwar har latt seg inspirere av Dubai og klassisk Paris i designet av den nye skjønnhetssalongen.

Ansetter frisør og sykepleier

Nytt lokale og pluss i regnskapene har gir tro på framtida. Dermed er det investert i nye lokaler med et større tilbud. Fra før var det tre ansatte i bedriften, to hudpleiere og én negledesigner/vippetekniker.

GJENNOMFØRT: June Knutsen og Memona Sarwar prøvesitter de røde designstolene.

– Nå har jeg ansatt en frisør og en sykepleier i tillegg, forklarer Sarwar.

Ved siden av henne står den nyansatte frisøren, June Knutsen.

– Jeg har kjent Memona i flere år. Da jeg fikk tilbudet om å begynne, takket jeg ja, sier Knutsen fornøyd.

Ansiktsløft

Med flere kvadratmeter under føttene, vil også tilbudet i Mamona Beauty Room øke. Blant de nye tilbudene som Sarwar ramser opp er de medisinske hudpleiebehandlingene Teosyal, Mesoterapi, Botox, Restylane og permanent makeup. Dette er behandlinger som skal utføres av sykepleier, gjerne med sprøyte og nål for å glatte ut hud eller fylle inn.

– Med frisør kan vi også tilby hele pakker til utdrikningslag, samt bryllup. I tillegg tar jeg sminkeoppdrag for NRK og for filmsett. Målet er å gi det beste, helhetlige tilbudet i byen, sier Sarwar.

Andre i bransjen er blant annet Essence og Bryggen Spa.

SPA: Den nye spa-avdelingen har vært en betydelig investering, men den gir også et helt nytt tilbud til kundene.

Kunder i nabolaget

Memonas Beauty Room har tidligere holdt til i samme gate. I 2013 brant bygningen. Salongen flyttet da til Storgata 25. Etter en nøye vurdering av ledige lokaler, falt valget på Vestregata igjen – denne gangen som eier, ikke leietaker i nummer 42.

VESTREGATA: Vis-a-vis kinoen og rådhuset åpner Memonas Beauty Room.

Å være nært rådhuset og kinoen er ingen ulempe.

– Jeg har mange kunder som jobber på rådhuset, kinoen og på Nav. De dropper gjerne innom for en lunsjbehandling. Flere av dem har sagt at det er ypperlig at salongen kommer til nabolaget, sier Sarwar med et smil.

Støtte i vanskelig tid

iTromsø har ved flere anledninger skrevet om Memona Sarwars datter, 9 år gamle Angelina, som lider av den sjeldne sykdommen beta-thalassemia major. På nyåret dro hun og mamma Memona Sarwar til Rikshospitalet for å utføre en beinmargstransplantasjon fra en donor som ikke er i slekt med Angelina – en operasjon som aldri før har vært utført i Norge. Hun har vært i såkalt hjemmeisolasjon i lange perioder.

– Hun slipper isolasjon i august, sier mamma Memona, som erkjenner at det har vært tøft å starte opp salongen i nytt lokale samtidig med datterens alvorlige sykdom.

– Det har vært tungt. Heldigvis har jeg en samboer som støtter meg. Uten kundene mine vet jeg heller ikke om jeg hadde klart det. Jeg har fått mange gode ord, og det har gitt meg følelsen av ikke å være alene. Familien min bor ikke her, så det er fint at andre bryr seg om oss, sier Sarwar.