Høyre-politiker Gunnar Pedersen har engasjert seg for nytt gjerde for gravlunden i årevis.

– Dette har vært et problem i hvert fall i 15 år. Gjerdet blir ødelagt hver vinter, og det ser ikke ut. Vi kan ikke laste plogførerne for det er ikke plass mellom gjerdet og veien, så det blir et voldsom press på gjerdet.

Finansiering

ENGASJERT: Gunnar Pedersen (H) er engasjert for å få på plass et nytt gjerde.

Politikeren har flere ganger forsøkt å få flertall i kommunestyret for nytt gjerde.

– Nå pusser vi opp Kirkeparken i sentrum for ti millioner kroner. Parken fungerte helt fint, og jeg foreslo å heller bruke pengene på et ordentlig steingjerde til Tromsø gravlund. Men det var det ikke flertall for, sier han.

Har planer

Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Kirkeverge Nils Harald Opsahl har planer for å få ryddet opp.

– Saken er følgende: Gjerdet ser for jævlig ut, og hver vinter blir det ødelagt av brøyting. Det er ikke kritikk av brøytinga, men fortauet langs veien skulle gått på siden ved siden av gjerdet, så hadde vi sluppet dette. Kommunen har satt av en 1,4. Jeg har sendt kommunen et brev og bedt om å få ta ut midlene for å få gjort noe med gjerdet. Vi har fått beskjed om at vi får frigjort midlene så fort vi har et godt forslag for å fikse det.

Og det håper Opsahl at de har.

– Vi hadde planer om et flott steingjerde, men det koster mange ganger prisen av hva vi har disponibelt. Derfor har jeg nå vært hos en av byens entreprenører for å høre hva vi kan få gjort for summen vi har tilgjengelig.

Betong eller stål

PLAN: Kirkeverge Nils Harald Opsahl synes ikke gjerdet ser ut. Han håper de skal få plass et nytt gjerde snart.

Kirkevergen tror det nytt gjerde vil tåle belastningen av brøyting bedre.

– Bygger vi en konstruksjon med betong- eller stålstolper som fundamenteres godt i bakken, med solid forankring hver to meter, så er vi ganske sikker på at det skal tåle belastninga fra brøytinga.

Opsahl har ennå ikke fått tilbakemelding fra entreprenøren, men håper å snart ha en løsning på plass.