Han har nemlig fått foten innenfor kjøkkendøra hos kokke-kjendisen – som blant annet er kjent for det norske matpublikummet som programleder i den engelske utgaven av "Masterchef".

– Jeg skal ha deler av min lærlingtid de neste to årene på hans restaurant Le Gavroche, forteller Nilsen.

Fire ganger til London

I slutten av februar reiser han på sitt første opphold – og i september skal han tilbake igjen til den engelske hovedstaden. I 2019 skal han gjenta det hele. Samtidig vil han fullføre sin "vanlige" lærlingtid på restauranten Hildr.

– Til sammen vil jeg være på Le Gavroche i to måneder fordelt på fire toukersopphold, sier Nilsen.

Det er ikke første gangen han besøker Rouxs restaurant. I mars i fjor fikk han og lærlingekollega Charlen Jørgensen til et ukesopphold i London.

Fikk lov å prøve seg

– Michel Roux Jr. var i Tromsø sammen med en rekke andre kokker, og vi hadde fått i oppdrag å lage noe godt med nordnorske råvarer, forteller Nilsen.

Etter middagen – som blant annet besto av torsketunger og skrei – spurte de to kokkelærlingene om de kunne få besøke hans restaurant.

– Det fikk vi lov til, og vi dro dit sammen med vår lærer for å jobbe i en uke.

Dog ble turen ikke som han hadde håpet. Etter tre dager gikk reisen – om ikke bokstavelig – i dass for den unge kokkespiren.

FIKK PRØVE SEG: Kristian Bergland Nilsen fikk prøve seg på Le Gavroche i mars i fjor, blant annet fikk han jobbe med grønnsaker. Foto: Privat

Turen ødelagt av sykdom

– Jeg ble syk og ble liggende på hotellrommet med 40 grader i feber, forteller han.

Da han kom hjem bestemte han seg imidlertid for at han ikke skulle gi opp ønsket om å få lære av topp-kokkene på restauranten.

– Jeg sendte derfor en e-post til Michel Roux Jr. der jeg spurte om jeg ikke kunne få komme tilbake når jeg var lærling isteden – og han sa ja!

For selv om turen i mars i fjor i stor graf ble spolert, så fikk han blod på tann.

– Kokkene der var veldig inkluderende og flinke, og vi fikk være med og jobbe på "ordentlig" på kjøkkenet, sier Nilsen.

De to fikk jobbe fulle skift – og Nilsen fikk blant annet preparere grønnsaker og forberede crème brûlée til kveldens middag.

Brenner for matfaget

Nilsen ble ikke avskrekket over det høye arbeidstempoet og de strenge kravene til nøyaktighet og presisjon som ble stilt. "No pain – no gain", kan man kanskje si.

– Jeg har lyst til å bli en Michelin-kokk selv, og jeg har veldig lyst til å lære av de beste. For jeg har mål om å åpne en egen restaurant på sikt, avslører han.

KOKKEKJENDIS: Michel Roux Jr. inviterte Kristian Bergland Nilsen til å komme til London etter at han ble servert mat som blant andre Kristian hadde laget. Foto: Privat

Le Gavroche – som ligger i den eksklusive bydelen Mayfair i London– har i dag to stjerner i Michelin-guiden.

Nilsen håper at han skal kunne lære nye og spennende teknikker og metoder som han vil ha nytte av som kokk. Å ha utplasseringtid på Le Gavroche tror han også vil være en døråpner til andre restauranter.

Får støtte

– Jeg ser foran meg at jeg reiser til utlandet for å gå i lære når jeg er ferdig som lærling, sier han.

Nilsen forteller at venner, familie og kolleger synes det er stas at han har fått utplasseringsplass i London.

– Min søster som er utdannet kokk sier at det er en kjempeunik sjanse for å få vist seg fram, forteller Nilsen.

Kollega på kjøkkenet på Hildr, Emilie Mathisen, synes også at det er topp at han får reise.

– Jeg synes det er kjempeartig, og han fortjener å få være der. Han er en veldig god del av vårt team, sier hun.