Onsdag 31. januar har styret i Måsevegen borettslag innkalt til ekstraordinær generalforsamling for å ta stilling til spørsmålet om å øke byggelånsrammen med tre millioner kroner, til 18,1 millioner kroner.

Toromsleiligheter

Bakgrunnen er at de åtte leilighetene de har bygd i første etasje i Høyblokka ble mye dyrere enn det Bonord anslo.

– Bonord mente vi ville sitte igjen med en fortjeneste på fem-seks millioner kroner, nå håper vi å komme i null, sier styreleder Anne Merete Sch. Morskogen.

VASKEBOD: Ved siden av badet i hver leilighet er det en egen vaskebod adskilt med skyvedør.

Snart legges de åtte toromsleilighetene, hver på rundt 50 kvadratmeter, ut for salg.

I tillegg til universelt utformede leiligheter med vannbåren varme, får vaktmesteren eget kontor og bad, det blir eget møterom for styret og andre som trenger et stort rom, og innendørs sykkelparkering.

Uteglemte kostnader

20. mai 2015 vedtok generalforsamlingen i borettslaget å låne inntil 15,1 millioner kroner for å kunne bygge åtte nye leiligheter og dermed utvide borettslaget fra 70 til 78 andeler. Lånesummen var basert på beregninger gjort av Bonord.

– Bonord hadde imidlertid ikke tatt høyde for alle inngående utgifter i sitt overslag. Styret mener at det er kostnader Bonord burde prosjektert og budsjettert i 2015, og som burde vært med i budsjett forut for låneopptaket, skriver styret i innkallingen til ekstraordinær generalforsamling.

SOVEROM: Det er vannbåren varme i alle gulv.

Styret viser til flytting av ventilasjonsanlegg, ny trafo, demontering av el- og rørinstallasjoner, branntekniske forhold og søknadsgebyrer til kommunen. Ny drenering og funn av asbest gjorde også at kostnadene økte.

– Styret vil også nevne at Bonord har tatt seg meget godt betalt for det arbeidet de gjorde forut for prosjektstart, over 300.000 kroner, noe som heller ikke fremkom av det prisoverslaget som styret fikk forut for generalforsamlingens vedtak i 2015, skriver styret.

Spart for millioner

I 2016 meldte styret borettslaget ut av Bonord og hadde allerede da gjort avtale med Byggebistand Troms for å overta leilighetsprosjektet.

– De har gjort en fantastisk jobb og spart oss for flere millioner enn de tre vi blir påført, sier Anne Merete Sch. Morskogen.

Førsteetasjen i Høyblokka har huset både postkontor, kommunale kontorer, frisørsalong og bruktbutikk. Rivingen innvendig startet i desember 2015, men ombyggingen startet på sensommeren året etter.

Klare for salg

– Vi tegnet om prosjektet og fikk inn Peab som hovedentreprenør. Alt av rør og elektrisk måtte fornyes, for eksempel er alle avløpsrørene fra 2. til 8. etasje skiftet ut. Det måtte vi gjøre for å kunne bygge de åtte nye leilighetene, sier takstingeniør Oddvar Rønsmoen Skjærstein i Byggebistand Troms, som driver med rådgivning og taksering.

HØYBLOKKA: Med åtte nye leiligheter i første etasje blir det til sammen 78 leiligheter i Høyblokka på Håpet.

Tirsdag var renholdsbetjenter i gang med å vaske leilighetene i den ene enden av korridoren, mens håndverkere var i ferd med å jobbe seg ut i den andre enden. Mandag er det ferdigbefaring.

– Vi skal ha visning i leilighetene 17. februar i forbindelse med at de legges ut for salg, sier styreleder Anne Merete Sch. Morskogen.