– Dette er et designhotell med smarte løsninger, med kombinert resepsjon/bar i første etasje mot Havnegata. Tromsø mangler et slikt hotellkonsept, der de fleste hotellene er svært lik i utforming/kvalitet, skriver Totalrenovering i søknaden.

I samsvar med plan

Totalrenovering viser til kommunedelplanen for sentrum som sier at eiendommene i Havnegata er avsatt til «sentrumsbebyggelse 2»: Området avsettes til sentrumsbebyggelse med alle typer sentrumsfunksjoner.

– Hotell er en slik funksjon. Det er således, etter vår vurdering, i samsvar med kommuneplanen, heter det i søknaden.

Liv og røre

Tomta de vil bygge ut er i dag parkeringsplass. Mot nord ligger Verdensteatret, mot sør et kontor- og butikkbygg.

Mot vest ligger Storgata 93 A, som består av leiligheter og næringsareal.

– Vår tanke er å skape et bygg som både er moderne og som tilpasser seg bebyggelsen rundt. Vi planlegger en fasade på gateplan med store vinduer med en lobby innenfor som vil skape liv og røre på samme måte som Kaffebønna på Stortorget. En type hotell som dette, med smarte løsninger, vil være et godt alternativ på denne tomten, mener Totalrenovering.

Tommelen ned

De viser til at tidligere eier i lang tid har forsøkt å få til et prosjekt på eiendommen, uten å lykkes.

Da Totalrenovering kjøpte eiendommen, forsøkte de å tilpasse seg innspill og merknader fra kommunen, naboen og andre høringsinstanser.

– Ved første søknad fikk vi tommelen ned. Det skjedde også ved søknad nummer to. Felles for våre søknader har vært at kommunen ikke har ønsket bruksformålet med mest boliger. Søknaden som er fremmet nå mener vi ivaretar alle innspill og merknader som tidligere ikke er etterkommet, og da i særdeleshet fra Troms fylkeskommune ved kulturetaten. Etter innspill fra dem har vi blant annet påsett at gesimsløsning underordner seg Verdensteatret, skriver Totalrenovering i søknaden.