Det betyr at lagene møtes i en avgjørende kamp søndag. Sist helg slo BK Tromsø Nyborg 3-2 i en høydramatisk kamp, mens lørdag var det bergenserne som ble et hakk for store i best av tre-serien.

- Det var voldsomt nære. Vi spiller, ifølge staitsitkkene, en god kamp. Vi har to settballer i tredje sett, men klarer ikke ta ledelsen. Nyborg var ordentlig "shaka", sier trener Edgar Broks til iTromsø.

- Ikke gode nok

- Samtidig må vi erkjenne at vi ikke var gode nok. Vi hadde ikke marginer på vår side, sier treneren.

Hjemmelaget tok ledelsen med komfortable 25-19 i første sett. Deretter ble det 1-1 og uavgjort etter at BKT vant 25-22 i det andre settet.

Tredje sett ble meget nervepirrende, og ble skjebnesvangert for de blåkledde fra Tromsø. Gjestene reddet en settball, men måtte gi tapt med 26-28 til slutt. Med 25-18 i fjerde sett ble det 3-1-seier til Nyborg i Bergen.

Kristoffer Østvik satte flest poeng for BKT med 15. For hjemmelaget Nyborg satte Ask Hansen 20 poeng, og ble dermed beste poengplukker i kampen.

Avgjørende kamp søndag

Det står nå 1-1 i semifinaleserien, og det betyr at lagene må ut i en tredje kamp i Bergen klokken 14.30 i morgen.

- Det er en helt ny kamp imporgen, og for oss er det viktig å nullstille for å gå hardt ut i morgen. Nå må vi bruke disse timene godt på å komme over et ordentlig surt tap, sier Broks.

- Hvem har fordelen nå?

- De har fordelen av å spille i egen lekestue. Sånn sett må vi si at de har fordelen.

Edgar Broks måtte konstatere tap i Bergen. Foto: ØYVIND SIVERTSEN