Heitmann, som er gruppeleder for Tromsø Ap, tok fredag over vervet som styreleder i Alfheim Stadion II fra Knut Rye-Holmboe. Sistnevnte har blitt utnevnt til tingrettsdommer, og må derfor fratre fra sine styreverv.

- Jeg gleder meg til styrevervet og takker for tilliten. Jeg vil sette meg litt inn i selskapet, sier Jarle Heitmann.

Stort tomtesalg

Selskapet er eid 51% av Tromsø kommune, 24.5% av Troms Kraft og 24.5% av Tromsø Idrettslag, og drifter deler av Alfheim fotballstadion. Samtidig besitter selskapet store eiendomsmasser i Alfheim-området.

Disse er allerede solgt til Tromsø Bolig i en avtale som betinger omregulering av området til boligformål. Det er denne jobben Heitmann skal bidra til.

- Jarle Heitmann er en svært erfaren person og politiker, med god oversikt og innsikt både i politiske prosesser, idrettens behov og betydning, og spesifikt kommunens samarbeid med TIL gjennom mange år, sier byrådsleder Kristin Røymo.

LES OGSÅ: TIL sparer 5 mill. i året

Hemmelighetsfull

iTromsø kjenner til at salgsavtalen har en ramme på 8.500 kroner per kvadratmeter bruksareal (BRA), og at man forventer en utnyttelsesgrad på opp i mot 12.000 kvadratmeter BRA.

I et slikt scenario vil totalrammen på salget komme opp i 102 millioner kroner. Alfheim Stadion II har i dag en gjeld på 52 millioner kroner, som betjenes av leiekostnader for TIL.

Heitmann vil foreløpig ikke kommentere ytterligere rundt selskapets situasjon.

Styreleder Ted Erik Larsen i Tromsø Bolig har følgende kommentar til summene iTromsø sitter på:

- Jeg slutter ikke å la meg forbause over alle summene og størrelsene det spekuleres i rundt denne avtalen. Det får vi komme tilbake til senere, sier han.

Mange interesser

I en tidligere fase av prosessen har kommunens fagetat vært negativ til boligbygging øst for Alfheim stadion, som i dag benyttes til parkering på en gammel grusbane.

- Det er viktig at vi for alle parter utnytter området på en fornuftig og estetisk måte som bli riktig for kommunen, TIL og de som skal bo der. Det er så mange ting som skal på plass, sier Ted Erik Larsen.

Reguleringssjef Erik S. Eidesen har ikke vært tilgjengelig for kommentar i dag.