Onsdag var nordnorsk cupderby på Fløyabanen da hjemmelaget Fløya tok imot Harstad-laget Medkila. Gjestene holder til i Toppserien, og tok tidlig føringen i kampen. De hadde allerede hatt flere muligheter da Ida Marie Fikseth Fossem satte 1-0 til Medkila.

Ann Mari Dovland kom fram på venstresiden og slo ut 45 grader i feltet. Der kom Fossem i hundre og bredsidet ballen enkelt i nærmeste hjørne.

Manglet tre nøkkelspillere

Fløya manglet tre av sine beste spillere til cupkampen. Kathrine Pleym var på ferie, Marte Slettebak var opptatt med jobb, mens Elin Sørum er på J16-landslagssamling. Det bar åpningen preg av, og de grønnkledde damene slet med å få til noe som helst mot et robust Toppserie-lag.

Se bildeserie fra kampen (Krever innlogging)

Selv om de kom litt bedre med utover i kampen var det velfortjent at Medkila doblet ledelsen til 2-0. En corner fra høyre fant pannebrasken til Katrine Winnem Jørgensen som stanget ballen i stolpen. På returen var hun selv sterkest og stanget inn 2-0 foran en rekke tafatte Fløya-spillere.

Hang med lenge

Med både hovedtrener Roger Nilsen og assistent Nina Nymark Jacobsen på ferie var det Brede Gjestvang som hadde ansvaret på benken onsdag, og han hadde en tøff jobb med å få fart på Fløya i pausen. Men det var et friskere lag som entret 2. omgang, og de var fullt på høyde med bortelaget inntil 20 minutter gjensto.

Da viste banens beste, Cesilie Andreassen, klasseforskjellen mellom Toppserien og 1.-divisjon. Etter å ha løpt fra en del Fløya-spillere banket hun til fra 20 meter og høyt i mål. Perlemålet banket ut det siste håpet for Fløya, som dermed er ute av cupen.