Kun TIL – som holder til i eliteserien – er i gang etter ferien. De 40 andre lagene både på kvinne- og herresiden starter fra og med helga som kommer. Denne høstsesongen vil være annerledes fordi en rekke endringer inntreffer i norsk herrefotball.

2.-divisjon som per i dag er fire avdelinger kuttes til to i 2017. Halveres gjør også 3.-divisjon fra 12 til seks avdelinger etter sesongen. Det betyr at en rekke lokale lag kommer til å bli skjøvet nedover i divisjonssystemet.

Dette er status for seniorlagene per 27. juli.

Herrer:

Eliteserien: TIL er nummer 12 av 16 lag på tabellen etter 17 av 30 runder med 18 poeng.

2.-divisjon: TUIL leder suverent med 38 poeng etter 14 av 26 runder. Dermed ligger Dalingan an til opprykk til 1.-divisjon i høst. TIL 2 ligger på motsatt ende av tabellen. Som nummer 12 av 14 på tabellen og 10 poeng er det lang vei opp til Oppsal på syvendeplass. Sistnevnte lag har 20 poeng på den siste sikre plassen for å komme inn i den nye 2.-divisjonsordningen.

3.-divisjon: De fire beste lagene berger plassen inn i den nye 3.-divisjonen der mange lag vil komme ned fra dagens 2.-divisjon. Fløya er suveren serieleder med 30 poeng på 11 av 22 kamper. Skarp er foreløpig nummer syv med 17 poeng. Det skiller dog bare to poeng opp til Kirkenes på den viktige fjerdeplassen. Det ser langt verre ut for Ishavsbyen på niendeplass med 11 poeng og TIL 3 på tiendeplass med 10 poeng.

4.-divisjon: TUIL 2 med 28 poeng ligger på andreplass – to poeng bak serieleder Lyngen/Karnes. På tredjeplass ligger Stakkevollan med 24 poeng etter halvspilt serie. Krokelvdalen er nummer åtte med 12 poeng. Lokomotiv Tromsø har like mange poeng, men ligger på niendeplass med svakere målforskjell. Fløya 2 er nummer 10 med syv poeng. På sisteplass av de 12 lagene i divisjonen er Kvaløya som kun har en seier og tre poeng på sine 11 kamper.

5.-divisjon: I denne divisjonen er det litt ujevnt kampantall der flesteparten har spilt 11, men noen også 12 og 13 kamper. Storelva topper divisjonen med 28 poeng på 12 kamper. Skognes, som holder til noen kilometer sør for Sjursnes, følger hakk i hæl med 26 poeng. Ulfstind har 18 poeng på en sjetteplass. I bunnstriden er tre av de fire siste lagene fra Tromsø kommune. Valhall er nummer ni med 15 poeng. På tiendeplass ligger Ullsfjord, med hjemmebane i Lakselvbukt, med 10 poeng. På tolvte og sisteplass ligger Krokelvdalen 2 uten poeng på 11 kamper.

6.-divisjon avdeling 1: I sjettedivisjon er Tromsø-lagene spredt over to avdelinger. I avdeling 1 er det gamle TITO-laget Ramfjord nummer to med 15 poeng etter seks kamper og halvspilt serie. TUIL 3 innehar fjerdeplassen med seks poeng på fem kamper. Krokelvdalen 3 følger på femteplass med fem poeng på seks kamper. På syvende og sisteplass i avdeling 1 ligger Tromsøysund med ett poeng på syv kamper.

6.-divisjon avdeling 2: I denne avdelingen er alle åtte lagene hjemmehørende i Tromsø kommune. Skarp 2 topper rimelig suverent med seks strake seirer og 18 poeng. Kvæsma (13 poeng), Tromsø 4 (11 poeng) og Storelva 2 (10 poeng) ligger som de neste lagene på øvre halvdel. Fra femte- til åttendeplass ligger Hamna (9 poeng), TSI (8 poeng), Blåmann (4 poeng) og Tindgutan (4 poeng).

Kvinner:

1.-divisjon: Fløya er nummer tre på tabellen med 17 poeng på 10 kamper. Syv poeng skiller opp til Grand Bodø som ligger an til å rykke opp i Toppserien.

2.-divisjon avdeling 9: TUIL ligger på andreplass med 21 poeng – like mange som serieleder Bossekop. Men har en kamp mer spilt. Fløya 2 er nummer fire med 13 poeng på åtte kamper i serien der det skal spilles 16 oppgjør. TILs kvinnelag er nummer seks med ni poeng på ni kamper.

3.-divisjon: TUIL 2 er nummer to med 16 poeng på syv kamper – seks poeng bak serieleder Nordreisa. TIL 2 følger rett bak TUIL 2 med 15 poeng, men med bare seks kamper spilt. På fjerdeplass finner vi Stakkevollan med 12 poeng. TSI (9 poeng), Blåmann (3 poeng) og Krokelvdalen (1 poeng) er nummer fem, seks og syv i avdelingen med åtte lag.

Vi har dessuten fått en oversikt over hvilket nivå herrelagene i Tromsø kommune ville havnet i 2017 dersom det var serieslutt i dag.

Nivå 1 – Tippeligaen: TIL

Nivå 2 – OBOS-Ligaen: TUIL

Nivå 4 – 3.- divisjon: TIL 2 og Fløya

Nivå 5 – 4.- divisjon: Skarp, Ishavsbyen, TIL 3, TUIL 2, Stakkevollan og Krokelvdalen eller Storelva (kvalifiseringskamper).

Nivå 6 – 5.- divisjon: Krokelvdalen eller Storelva, Lokomotiv Tromsø, Fløya 2, Kvaløya, Skognes, Ulfstind, Skarp 2 (eller Målselv).

Nivå 7 – 6.- divisjon: Valhall, Krokelvdalen 2, Ullsfjord, Ramfjord, TUIL 3, Krokelvdalen 3, Tromsøysund, Kvæsma, TIL 4, Storelva 2, Hamna, TSI, Blåmann og Tindgutan.