Robin Bergheim er blant BKTs desidert beste spillere, og har siden han ankom klubben i september 2012 stadig tatt nye steg i riktig retning. Den 197 centimeter høye oppleggeren avgjorde cupfinalen forrige sesong og har åpnet denne sesongen med strålende spill. Nå setter Bergheim seg nye mål på volleyballbanen.

– Det har åpnet seg en mulighet for å bli førstelegger på landslaget, og det føler jeg at er et fint mål å strekke seg etter, sier Bergheim til iTromsø.

SE OGSÅ: Best i byen - Robin Bergheim

– Det hadde vært stort

Bakgrunnen for at denne muligheten har dukket opp er at Nyborg- og landslagsveteran Kåre Morken har valgt å trappe ned landslagsspill, grunnet at han har blitt far.

– Morken har lenge vært hjernen bak på landslaget og for Nyborg. Jeg har vært med på en del samlinger, men nå sikter jeg mot å spille fast som opplegger for Norge. Det hadde vært stort, sier Bergheim.

BKT-trener Edgar Broks er ikke i det minste tvil at oppleggeren hans er klar for større oppgaver.

– Robin har tatt steg hver dag i BKT, og han er absolutt god nok til å spille fast på landslaget, sier Broks.

Spennende duell

Neste kamp for gulljagende BKT er mot Morken og Nyborg i morgen – Norges mest meriterte volleyballag.

– Det er helt klart en av sesongens tøffeste kamper, sier Bergheim.

BKTs eminente opplegger har tankene på to forskjellige plasser når lagene entrer parketten i morgen. Landslagstrener Scott Olsen er assistenttrener i Nyborg.

– Det blir fort slik at han sammenligner meg med Morken, så det gjelder å prestere på sitt beste i den kampen. Det er en særdeles viktig kamp for laget, men jeg skal ikke legge skjul på at den er viktig personlig også, sier Bergheim.

– Kan du på sikt bli kaptein for landslaget?

– Det er lov å drømme og det er ingen umulighet at det skjer. Jeg har lært mye av kapteinsrollen jeg har hatt i BKT. Likevel kommer det helt an på hvordan jeg utvikler meg videre.

– Mot sin hensikt

Broks liker svært godt at spillerne setter seg langsiktige og skyhøye ambisjoner.

– Det er akkurat slike holdninger jeg vil ha i laget, og det er bare helt fantastisk at spillerne tør å sette seg ambisjoner, sier Broks, som på tross av det stiller seg skeptisk til innstillingen til sin kaptein.

– Det å ha et splittet fokus kan være imot sin hensikt. Han bør først og fremst fokusere på å gjøre jobben som opplegger og hjelpe laget, så får vi se hva som skjer, sier Broks.

Opplegger Andreas Dahl-Thorstensen er ute med skade, og er ikke med til bortekampene mot Nyborg og Førde.

– Det går helt fint at jeg har alt ansvar for de to neste kampene, men jeg håper virkelig han er tilbake til Nordic League, sier Bergheim.