Marius Norø Ingebrigtsen (23) har alle tiders mulighet til å vinne norgescupen sammenlagt.

Med 4.-plass på normaldistansen fredag og 8.-plass på sprinten lørdag i Alta, tok han innpå viktige poeng på lederen av norgescupen, Ole Martin Erdal. Han ble henholdsvis nummer åtte og 11.

Ifølge 23-åringen er han kun fem poeng bak.

– Når de tre dårligste løpene strykes, tar jeg innpå omtrent 15 poeng, så da vil jeg måtte ta inn fem poeng på han i Sirdal, og det skal jeg klare, sier Marius Norø Ingebrigtsen.

Skjøt seg bort

Fredag gikk det svinfort i sporet for Ingebrigtsen, som var kun 15 sekunder fra 2.-plass til tross for syv bom.

På lørdagens sprint ble det tre bom på de to skytingene og 8.-plass.

– Jeg gikk raskest fram til liggende skyting, men så ble det tyngre etter hvert. Det var skuffende. Det hadde vært perfekt å ha den gule ledertrøya i Sirdal.

23-åringen fra Tromsø, som bor på Lillehammer, har bodd mange år på Sirdal og går for Sirdal skytterlag.

NM i skiskyting der begynner 26. mars og det skal gås både normal, sprint og jaktstart.

– De som har gått verdenscup og mye IBU-cup har ikke sjanse i sammendraget, så det står mellom oss som har gått norgescup hele året. Nå har jeg veldig lyst til å vinne norgescupen sammenlagt, men jeg ville heller ha gått IBU-cup i år enn å vinne norgescupen, sier 23-åringen.

Lært av feil

For Norø Ingebrigtsen har det nemlig vært en frustrerende sesong mange måter.

– Jeg har vært stabilt jevn og god, men har også hatt mange gode muligheter til å være med på IBU-cup i år, men har alltid sviktet i de konkurransene som virkelig gjaldt og levert når jeg har gått med senkede skuldre i mindre viktige renn.

Dermed er IBU-cup et naturlig mål neste sesong.

– Tar jeg sammenlagtseieren i norgescupen vil det også re veldig motiverende med tanke på neste sesong. Nå har jeg tre uker til å finne tilbake til en god skyteform for å gjøre et NM på Sirdal, som nesten er hjemmebane for min del, sier Marius Norø Ingebrigtsen.