Den 28 år gamle Tromsø-løperen knuste sin gamle rekord på halvmaraton da han løp inn til 3.-plass på Drammen halvmaraton.

– Det var solid. Det ligger ett år bak med hardt arbeid, sier Kristian Ulriksen.

Hans gamle rekord på distansen var 1.14,10 fra Oslo halvmaraton i fjor. Den nye rekorden lyder på 1.11,07.

– Jeg hadde håpet å løpe på mellom 1.11 og 1.12, så jeg var godt fornøyd. De to i tet stakk ifra helt i starten, så jeg løp 15-16 kilometer alene, så det ble et sololøp i en helt ok og ikke superrask løype, sier Ulriksen.

Fokus mot Berlin

Ulriksen har lenge hatt som mål å løpe under 2 timer og 35 minutter på Berlin maraton som arrangeres 27. september i år.

– Det skal veldig mye til for at jeg ikke klarer det. Jeg ser at mange med dårligere perser enn meg løper ned mot 2.30, så kanskje jeg klarer å løpe ned mot 2.32, sier 28-åringen.

Han har planen klar for hvordan han skal optimalisere forberedelsene til sesongens store mål.

– Det er nøyaktig fire uker igjen. Jeg skal kjøre to uker til med ganske mye og hard trening og så slippe opp de siste to ukene før løpet, sier han.

Nye rekorder

Nylig satt han ny pers på 3.000 meter i et lokalt løp (8.46,8 journ.anm.) og setter stadig nye rekorder på ulike distanser.

– Jeg er overrasket over at det har gått såpass bra, spesielt siden jeg ikke har sluppet opp ennå, men det er veldig godt å se at all den harde treningen gir resultater, sier Ulriksen.