Årets sommerferie er for de fleste over. Dagene med fullt fokus på fritid, få rutiner og lange deilige sommernetter skal nå byttes ut med hverdagen igjen.

Jeg tenker at nå handler det om å sette nye mål og lage en fartsretning og målsetninger som skal gi deg mening på jobb og privat. Er du klar å gi slipp på ferielivsstilen og ta tak hverdagen?

Gi slipp på ferielivsstilen!

Det kan være utfordrende å legge bort ferielivsstilen, både når det gjelder søvn, fysisk aktivitet, kostvaner og rutiner.

Mange trenger noen dager på å omstille kroppen fra feriemodus. Bare det å snu døgnrytmen kan for mange være krevende. Så min anbefaling er å starte noen dager før ferien er over med å komme i god rytme, det vil si at du legger deg i normal tid og står opp slik du ville stått opp når du skal på jobb.

Forskning viser at i ferien øker inntak av alkohol, så det er lurt å kutte ned på alkoholbruk. Når det gjelder kost og ernæring, er det å få en god kostrytme med regelmessige måltider å anbefale. Med andre ord tilbake til «striskjorta og havrelefsa.»

Jobb og fysisk aktivitet - gi det lille ekstra i starten!

I forhold til jobb er det mange som opplever at det er tungt å komme inn i arbeidsoppgavene og rutinene igjen. De fleste er uthvilt, friske og raske etter ferien, men blir litt overveldet av alt som skal i gang igjen.

Min anbefaling er å bli ajour så kjapt som mulig. Hva har skjedd på jobben mens du var på ferie? Sett deg selv i førersetet og innstill deg på å komme deg igjennom e-poster og bli oppdatert.

Lag deg en ukeplan på hva som skal gjøres og sett i gang.

Har du hatt en time-out fra fysisk aktivitet i ferien, så ta grep og kom i gang igjen. Mange opplever at hverdagene fort blir så hektisk at man ikke får tid til å trene. Kanskje akkurat derfor bør du sette av tid til deg selv. Fysisk aktivitet er med på å gi deg overskudd, slik at du har mer å gi både hjemme og på jobben.

Sett av et par ganger i uken til fysisk aktivitet, og jeg garanterer at du vil merke en positiv endring på energinivået ditt.

Tips for en god start!

For å komme inn i en god rytme igjen, innebærer dette å ta gode grep. Her er noen tips for en mykere overgang.

1. Sett deg dine mål for hvordan du vil at din hverdag skal være.

2. Finn døgnrytmen igjen, legg deg til å sove til normal tid slik at du er uthvilt når du skal stå opp tidlig igjen.

3. Om du kan, så start på jobb en onsdag eller torsdag eller slik at den første uken ikke blir så lang.

4. Gi det lille ekstra de første dagene, slik at du blir oppdatert på hva som har skjedd mens du var på ferie.

5. Sett av tid til å komme deg igjennom alle e-postene.

6. Det tar tid å komme inn i god flyt igjen, så hold fokus selv om det kan føles krevende.

7. Kom i gang med fysisk aktivitet, og ikke minst hverdagsaktivitet.

Koble på hodet!

Det å innstille seg mentalt på at ferien er over og hverdagen er tilbake, er en vel så viktig utfordring som å tenke på alle de praktiske tingene.

Hva skal til for at din høst blir slik du ønsker? Min anbefaling er å lage deg noen målsetninger, lage en plan med en struktur som passer din hverdag og livet ditt.

La målene være så konkrete som mulig, realistiske og målbare. La hverdagen hver med å skape en forskjell.

Jeg har lagt min fartsretning og satt meg mine mål, og nå gleder jeg meg til å lage en spennende høst.

Les mer iBevegelse her!