Det var kun Snorri Einarsson som klarte å unngå sykdom etter treningsoppholdet i Spania.

– Jeg er så gammel at jeg har fått bygd opp et skikkelig immunforsvar jeg, vet du, sier Einarsson med et glis.

Nå er imidlertid alle på laget friske.

– Alle er tilbake i trening, men vi trenger nok noen harde økter for å komme tilbake i godt slag, forklarer trener Jostein Vinjerui, som er usikker på formen til laget foran neste helgs renn på Beitostølen.

– Det er litt vanskelig å vite, men normalt sett ville vi kjempet om topp 20-plasseringer. Vi kan fortsatt klare det, men vi får se når det nærmer seg, sier treneren.

Les også: Lader opp til ny sesong i syden

Usikker på om han drar

Snorri Einarsson har ennå ikke bestemt seg for om han reiser til Oppland om halvannen uke.

– Foreløpig er jeg litt usikker på om jeg drar dit. Jeg orker ikke reise hvis jeg føler at jeg ikke kan være med å kjempe om topp 10. Da ønsker jeg heller å bruke tiden på å trene, sier Einarsson.

For øyeblikket befinner Team Nord-Norge seg i finske Levi, og til helgen skal de i utgangspunktet gå i Muonio.

– Det er meldt fryktelig kaldt, helt ned i 15-16 minusgrader. Alle er ikke like ivrige på å gå hvis det blir så kaldt med tanke på at det har vært sykdom i gruppa, sier trener Vinjerui.

Les også: Silje Theodorsen imponerer i sesongoppkjøringen

– Sterkeste utgaven noensinne

Treneren mener laget har hatt en god sesongoppkjøring, og at laget han er trener for er det sterkeste utgaven av Team Nord-Norge noensinne.

– Ser vi bort ifra sykdomsperioden har oppkjøringen gått etter boka. Jeg føler at det har vært en jevn stigning hele veien, og vi har hatt fremgang på både testløp og standardøkter. Men det gjelder jo hele ski-Norge. "Alle" er i rute rett før sesongstart, så får vi se utover vinteren hvordan det går, men jeg står fortsatt ved det at dette er den sterkeste utgave av Team Nord-Norge noen gang, sier Vinjerui.

Les også: - Det beste laget vi har hatt

Verdenscup

Trener Jostein Vinjerui har målsettingene klare for sesongåpningen.

– Vi ønsker å ha løpere som skal gå verdenscup, og det er mest realistisk å få det gjennom nasjonal kvote til løpene i Holmenkollen og Drammen. I løpet på Lillehammer er det kun fem stykker utenfor ordinær verdenscup-kvote som får gå, så det blir vanskelig og en bonus hvis vi får med noen der. I tillegg skal vi gå for gode plasser i NM og vi skal prege listen i Skandinavisk Cup, forklarer Jostein Vinjerui.

Les også: Slik skal han nå tilbake til toppen

Etter en skuffende sesong er Snorri Einarsson på offensiven, men han går forsiktig ut foran sesongstart.

– Oppkjøringen i år har vært bedre enn i fjor, men det gjenstår å se hvordan det går i renn. Det er i hvert fall positiv fremgang, forteller Einarsson som ikke har sett seg noen resultatmessige målsettinger for den kommende sesongen.

– Jeg er litt forsiktig med det, men jeg skal starte med å gjøre gode renn. Så får vi se utover vinteren, avslutter Snorri Einarsson.