Damelaget til Tromsø Ishockeyklubb har hatt et tøft møte med 1.-divisjon og sto uten en eneste seier etter sesongens 15 første kamper før trippelkampene hjemme mot Grüner Ishockeyklubb fredag, lørdag og søndag.

Fredag tapte de 0-2, men lørdag løsnet det med 5-2-seier og helgen ble avsluttet med 2-0-seier for damelaget.

– Jeg synes faktisk vi spiller den beste kampen på fredag når vi taper, men nå har vi endelig knekt koden for å vinne kamper. Jentene var lettet og utrolig glad etter seieren på lørdag og sto virkelig fram i dag også og leverte en bunnsolid kamp, sier trener Chris Steele.

Solveig Stenslie, Monika Pedersen, Elisabeth K. Olsen og Marielle S. Pettersen scoret målene i 5-2-seieren, mens Sanna Filpus og Marielle S. Pettersen sto for målene i 2-0-seieren på søndagen.

Endte likevel sist

Tromsø-damene endte likevel sist på tabellen selv med to seiere.

Med syv poeng var de to poeng bak Nes Ishockeyklubb og tre poeng bak Grüner.

Med andre ord hadde de faktisk endt opp på 5. plass med full klaff i helgen.

– Dette lover veldig bra for neste år og det var uansett greit å avslutte sesongen med to seiere. Det var synd vi ikke greide å få de poengene der også, men alt i alt er vi veldig fornøyd med måten vi avslutter sesongen på, sier Steele.

Fortsetter som trener

For 16 kamper uten seier var i ferd med og merkes blant jentene.

– Ja, det gjør noe med laget. De har ventet lenge på seieren nå. Jeg er veldig stolt av jentene. Vi har blitt bedre og bedre utover sesongen og kommer til å bli enda bedre til neste år, sier Steele.

Selv ønsker han å fortsette som trener.

– Ingenting er avklart, men jeg ser ikke for meg at jeg ikke trener laget til neste år. Så det skal nok gå seg til, sier Steele.

Flere tilbake

Men Steele ønsker ikke å sette noe plasseringsmål for jentene til neste år.

– Vi har fokus på utvikling og trenger ikke si at vi skal bli nummer en eller to. Vi har en veldig fin spillergruppe og skal fortsette å utvikle oss og ta steg. Det vil bli noen utskiftninger. Det er vel en eller to spillere som går videre, men vi får også et par spillere tilbake, som har vært ute denne sesongen, sier Steele.

Og primært skal de fortsette å bygge laget rundt lokale spillere.

– Vi er ikke på spillerjakt, men vi er åpen for å ta imot spillere. Det kan hende det kommer studenter som flytter hit og da er de hjertelig velkommen, sier Chris Steele.