Tirsdag kveld ble det arrangert både fem kilometer og halvmaraton i forbindelse med løpskarusellen.

Med start fra Kvaløya skistadion og vendepunkt innerst på Håkøya der veien slutter, kom Sture Andersen (34) i ensom majestet først inn til skolegården på Kvaløya videregående skole på halvmaraton på tiden 1.20,30.

– Jeg hadde siktet på 1.20, så jeg var ikke helt fornøyd. Det ble en progressiv tur for å teste formen. Bakkene på Håkøya ble litt tøff, men jeg klarte å øke litt på tilbaketuren, sier Sture Andersen.

Løp alene

De aller fleste løp den korteste distansen og Andersen løp alene fra start til mål.

Hans siste seier i løpekarusellen kom på fem kilometer, også på Kvaløya, sist år.

– Det var faktisk her også at jeg vant sist, men da var det fem kilometer, sier Andersen, som har som mål å perse på ti kilometer under Midnight Sun Marathon (MSM) 20. juni.

– Rekorden min er 34,40, så målet er å forbedre den tiden og så løpe Oslo halvmaraton til høsten for sjette året på rad, sier han.

Kristian Ulriksen var vel så suveren på fem kilometeren og Andersen tror ikke det er mulig å konkurrere mot Ulriksen på mila under MSM.

– Nei, han trener nok dobbelt så mye som meg og er vel en 40 sekunder raskere, så det skal mye til. Jeg trener seks ganger i uken i syv timer. Det gir meg overskudd i hverdagen og jeg synes løpekarusellen er et fantastisk tiltak og jeg synes flere burde hive seg med. Jeg er veldig glad for løpebølgen som har kommet, sier Andersen.

Drømmer om 32-tallet

Fem kilometeren hadde start og målgang ved Kvaløya videregående skole der løperne snudde ved Åslandfeltet på 2,5 kilometer.

Kristian Ulriksen klokket i mål på 16,37.

– Persen min her er 16,25, så det var helt ok. Det var få av skiguttene som stilte til start i dag og da ble jeg løpende alene hele veien, sier Ulriksen.

Hans første store mål for sesongen er å vinne mila under MSM.

– Nå skal jeg bare trene fart den neste måneden. Det blir ingen økter over ti kilometer før MSM. Jeg har fortsatt en måned å få opp dampen på, for det går ikke raskt nok ennå. Jeg løp på 33,02 i fjor og målet i år er å se 32-tallet. Jeg håper jo så klart å vinne, men du vet aldri hvem som stiller. I fjor ble jeg nummer fire da en svenske og to afrikanere stilte. Løping er ikke ludo, sier Ulriksen.

Forsvarer seieren

Yngvild Kaspersen løp inn til sjette beste tid av samtlige løpere på karusellen og var beste kvinnelige løper med tiden 17,56.

– Jeg er ikke i superform, men det var moro å løpe fort. Jeg har bestemt meg for å løpe MSM og håper på bedre tid enn i fjor, sier Kaspersen.

I fjor vant hun dameklassen på mila på 37,29. I år har hun allerede løp på 35,42 under Krokenmila.

– Jeg satser på å løpe under 35, det er målet og det er det jeg jobber for, sier Kaspersen.

ALENE: Kristian Ulriksen løp alene fra start tkil mål på fem kilometeren og sikret en enkel seier. Foto: Tobias Stein Eilertsen
I FORM: Yngvild Kaspersen løp inn til 6. beste tid av samtlige løpere og var raskeste av samtlige kvinnelige løpere. Foto: Tobias Stein Eilertsen