I januar i år løp rekordmange 1.117 personer Mørketidsløpet. Til neste års løp, som går lørdag 3. januar, vil trolig flere være på startstreken.

- Det er godt over 400 forhåndspåmeldinger, og det ser veldig lovende ut. Vi er cirka 10 prosent foran fjoråret, forteller daglig leder i MSM, Nils I. Hætta, til itromso.no.

Det vil også få en viktig konsekvens for arrangementet.

- Vi må kanskje søke om å få bruke hele veibanen. Til nå har vi bare brukt gang- og sykkelstien. Vi skal prøve å få til et møte med politiet for å diskutere det. Det er spesielt på 10 kilometer det blir trangt, hvor feltet er veldig samlet, sier Hætta.

LES OGSÅ: I kø for å sikre seg plass i Mørketidsløpet

Positiv holdning

Milløpet til Mørketidsløpet følger samme rute som under Midnight Sun Marathon, med start ved Rådhuset, og løping langs Strandveien til vending ved Vangberg.

Politioverbetjent Hans Otto Salamonsen er i utgangspunktet positivt innstilt til en eventuell forespørsel fra Mørketidsløpet.

- Politets generelle holdning er at sånne enkelttilfeller som MSM, Mørketidsløpet og Arctic Race, så er vi i utgangspunktet positiv til at arrangementet skal gå. Det er ikke nødvendig at alle skal kjøre i byen hele tiden, sier Salamonsen.

Han påpeker samtidig at med løpsstart klokken 15 på lørdag, så vil mange ha satt bilen fra seg for dagen.

- Dette skjer på lørdag ettermidag og da har de fleste er nok ferdig til å handle i byen. Det er enkelte tidspunkt hvor man ikke kan påregne å kjøre overalt, sier Salamonsen.

LES OGSÅ: Spår salgsrekord i bilstengt sentrum

Verdensrekordmøte

For tiden er Nils I. Hætta på den årlige maratonkonferansen Symposium i Aten. Der er det representanter fra 72 store maratonløp i verden.

- Det er alltid spennende å snakke med de andre arrangørene når det gjelder maratonløp. Er noen interessante foredrag som er. Så er det selvfølgelig artig å være på historisk grunn i Maraton, forteller Hætta.

Det er også prisutdelinger under konferansen, og Hætta fikk som MSM-representant være med å stemme frem verdensrekordholder Dennis Kimitto som årets mannlige maratonløper.

Hætta fikk selv prate med maratonstjernen.

- Det er artig å møte dem, og høre hvordan de trener og tenker.

- Får du lokket noen store stjerner til MSM?

- Vi kan ikke konkurrere med prispengene som er der ute på de store maratonløpene. Vi må trekke til oss "opplevelsesløpere", sier Nils I. Hætta.

Mørketidsløpet 2014 Mørketidsløpet 2014 Foto: Ronald Johansen