Grorud vant eliteserien i futsal forrige sesong, og dermed kvalifiserte de seg til UEFA Futsal Cup. Oslolaget spilte det innledende puljespillet i Gibraltar i høst, og kom på 2. plass i sin pulje.

Det var kun vinneren som gikk videre til neste runde, og dermed forsvant de ut av europacupspill i denne omgang. Likevel var det mye å ta med seg for de regjerende seriemesterne, og i et intervju med NFF fortalte landslagskaptein og Grorud-spiller Mustapha Achrifi at europacupkampene var en viktig erfaring for klubben.

Og internasjonal matching er noe Sjarmtrollan også drømmer om i fremtiden.

– Å møte internasjonal motstand ville vært veldig spennende. I europacup er det muligheter for å få møte lag som har spilt futsal på et høyt nivå i mange år, og det er noe vi kan ta lærdom av, forteller Simen Johansen som er trener for Sjarmtrollan.

– Vi ønsker å ta steg år for år, og har som mål om å bli blant de tre beste denne sesongen. Men det hadde jo vært en liten drøm å få spille mot internasjonal motstand med denne gjengen, forteller toppscorer Milos Vucenovic.

Stortap mot Grorud

Verken Johansen eller Vucenovic var ikke særlig fornøyd med det Sjarmtrollan leverte før pause i kveldens eliteseriekamp mot Grorud som endte med 3-7-tap.

– Vi får det ikke til å sitte defensivt før pause, og er litt på etterskudd hele veien. I pausen endrer vi kampplanen fordi vi må frem, og da blir det en del kontringsrom til Grorud. Vi skaper mange sjanser, og lykkes sånn sett med endringene. Men det blir også litt for åpent bakover, og da ender det med tap, konkluderer Johansen.

– Det er 1. omgangen som ødelegger for oss. Etter pause synes jeg vi spiller bra, og kjører kampen. De får mange kontringer som de scorer på, men det er jo naturlig når vi må frem, forteller Vucenovic som har vært het foran kassa i de to første kampene.

– Godt å ha Milos på laget

Spissen banket inn scoring på scoring for Sjarmtrollan forrige sesong, og fortsetter i samme spor denne sesongen. I gårsdagens serieåpning mot Tiller scoret Vucenovic ett, og i kveld banket han inn et hat-trick.

Men det var selvsagt ikke all verdens å rope hurra for etter dagens kamp med tanke på at det kun ble tre trøstemål.

– Det betyr ikke like mye når vi taper, men det er jo alltid godt å score, sier Vucenovic.

Men til tross for at spissen har levert fire scoringer på to kamper ønsker ikke treneren å legge noe scoringspress på målmaskinen sin.

– Det er ikke så farlig hvem som scorer målene, så lenge vi scorer. Men det er jo selvsagt godt å ha en spiss som er så målfarlig som Milos er, forteller Johansen.

Spår jevn kamp

I morgen står Sandefjord for tur, og det var et lag Sjarmtrollan slo både 3-0 og 5-1 sist sesong.

– De kom foran oss på tabellen sist sesong, og selv om vi vant med tre og fire mål i de to kampene pleier det å være tett mellom oss. Det blir jevnt i morgen, spår Simen Johansen som vil være fornøyd med helgen hvis vi vinner i morgen.

– Seks poeng på de tre første kampene må være godkjent.

Sjarmtrollan har for øvrig den tøffeste åpningen av samtlige lag hvis man tar utgangspunkt i forrige sesongs tabell. Grorud vant, mens Tiller ble nummer to og Sandefjord nummer fire.

I morgen får vi svaret på om Sjarmtrollan åpnet sesongen med tre, fire eller seks poeng.