Tromsøs beste kvinnelag i håndball, Bravo, fortsetter å kjøre over alt som finnes av motstand i Nord-Norge. I dag møtte de på papiret et av de bedre lagene i sin avdeling, men det som skulle bli en spennende håndballkamp ble alt annet enn det.

- Vi spilte ingen god kamp mot TSI 2 på tirsdagen, men det løsnet virkelig i dag. Det som er mest positivt er at vi spiller som et lag, sier venstreback Linda Krantz Johnson.

Høyt målsnitt

I det som har vært en forrykkende sesong av Bravo, så har Eriksen og Johnson tatt nye steg med tanke på målsnittet. I fjor hadde duoen henholdsvis 4,1 og 4,2 mål per kamp, men i år har begge to nettet 52 mål hver fordelt på 9 kamper - et snitt på 5,8 mål per kamp. I fjor het målscorerduoen Carina Moe og Isa Helene Sørnes, men i år er det Eriksen og Johnson som har stått bak de fleste av Bravos scoringer.

- Vi har kanskje fått enda større tro på oss selv og har heller ikke hatt så store forhåpninger til denne sesongen. Tidligere har vi hatt et stort fokus på opprykk, men i år har vi senket skuldrene og ikke tenkt så mye på akkurat det, sier Johnson.

- Vi har slitt lenge med å ha backer som er målfarlige, men det at vi har Linda og Sandra på hver sin side gjør oss bare enda mer farlig og gjør at vi scorer enda mer mål enn tidligere, sier Malin Myrvoll.

Levende vegg

Bravo-jentene hadde full kontroll på oppgjøret, og ledet overlegent 12-7 til pause. I andre omgang fortsatte de bare å øke ledelsen, og kampen endte 29-18. Johnson og Eriksen scoret til sammen 13 mål, men helt bakerst sto Simona Raileanu som en levende vegg. Med opptil flere klasseredninger virket det nesten komplett umulig å score på rumeneren.

- Det er veldig trygt å ha Simona som keeper, fordi vi kan stole på at hun gjør en rekke med redninger i løpet av en kamp. I tillegg redder hun også skudd som egentlig ikke skulle vært mulig å redde, sier Eriksen.

Bravo-trener Marie Gerbron lot seg imponere av laget sitt.

- Jentene spilte veldig bra og var veldig fokuserte kampen gjennom, Gerbron.

Dagens seier gjør at Bravo står med full pott etter ni kamper i 2.-divisjon, men ingen vil ta bladet fra munnen og si at seriegullet er sikret.

- Det er fremdeles noen tøffe kamper igjen, men det ser absolutt lovende ut, sier Myrvoll.