For den nye treårige samarbeidsavtalen har to øremerkede satsingsområder: Team Sparebanken Nord-Norge - som tidligere har vært kjent som rekrutt og før det kretslaget og en ny kretscup for 13- til 16-åringer.

- Dette vil styrke oss. Og jo større seniormiljø man har, dess flere løpere vil man få helt opp, sier Team SNN-trener Kristian Skogstad.

Legger til rette

For to år siden sponset banken det nordnorske elitelaget. Nå øremerker man i stedet midler til de nest beste i den nye samarbeidsavtalen.- Vi har sett at spranget fra junior til senior kan være stort for mange. Men de færreste skiløpere når toppen når de er 20 år. Det handler om å kunne stå på videre da og ikke gi seg, sier Geir Håvard Hanssen i Sparebanken Nord-Norge.

Den nye 3-årsavtalen gir først og fremst teamet økonomisk trygghet bak satsingen. Laget, som består av 9 løpere, har et budsjett på mellom 350.000 og 400.000 kroner i året.

- Det hjelper å ha økonomi til å dra på samling, og kunne ha med seg smørere på tur, sier Morten Teksnes, som går for teamet.

- Det har veldig mye å si for satsingen, når vi har et stort lag og en trener rundt oss, supplerer Anna Svendsen (24), som er tilbake i norsk skisport etter to år i USA.

I banken peker man på at utvikling er et sentralt moment i deres engasjement for idretten, mellom elite- og breddeidretten.

- Vi er opptatt av at man skal kunne utvikle seg i landsdelen, og ikke flytte på seg for å hevde seg nasjonalt og internasjonalt, sier Christian Larsen i Sparebanken Nord-Norge.

Lua tilbake

I tillegg innfører man altså en SNN Cup for 13- til 16-åringer, som baserer på syv populære kretsrenn.

- Vi vil få på plass en gul ledertrøye og ha en litt ekstraordinær premiering av de tre beste i sammendraget ved sesongslutt. Der må vi få lov til å overraske litt, sier kommunikasjonssjef Geir Håvard Hanssen.

Samtidig retter man fokus på å få den velkjente gule lua til Troms Skikrets tilbake som et tydelig symbol.

- Den har vært en identitetsvare for nordnorsk langrenn som har blitt vannet ut med fancy klær og ulike lag på markedet. Nå ønsker vi å ta skape et engasjement rundt den gule lua igjen, sier Hanssen.

Og dermed vil den også pryde hodet til en del løpere utenfra Troms. For i Team SNN, som skal være et rekrutteringslag for hele Nord-Norge, vil løperne bruke gul lue.

- Som finnmarking kan jeg si at alle i Nord-Norge vil bære den lua med stolthet, sier Team SNN-trener Kristian Skogstad - og får anerkjennende nikk fra bodøværing Morten Teksnes, som i dag går for Tromsø Skiklubb.

Foruten Teksnes og Svendsen består kretslaget av:

Bjørn-Thomas Nygaard

Marit Robertsen

Erlend Skippervik Sætre

Eirik Solvang

Christian Tvedt Bugge

Rune Strømholt

Markus Norø Nilsen