Denne helgen går innendørs-NM i friidrett av stabelen i Steinkjer. Der stiller Nikolai Bjerkan fra BUL Tromsø til start, noe han ikke hadde sett for seg før sesongen startet.

– Jeg hadde nesten ikke drømt om å gjøre det bra denne sesongen. For meg har det handlet om å komme tilbake på banen. Det har gått fort, forteller Nikolai Bjerkan til iTromsø.

For to år siden var Bjerkan Norges nest raskeste mann. Siden den gang har skader stått i veien, blant annet var han ute hele 2014 med en kneskade.

– Jeg merker at det er lenge siden jeg har løpt skikkelig fort, sier Bjerkan.

Hundredeler

Men det går uansett unna med den lynraske 23-åringen fra BUL Tromsø. Hans personlige rekord på 60 meter er 6,87. Den ble satt for to år siden.

I år har han løpt 6,93 – seks hundredeler langsommere.

– Formen kjennes bra. Det er ikke veldig ulikt det jeg har gjort på mitt beste, sier Bjerkan til iTromsø.

Trener Henrik Johnsen skal selv løpe NM for IK Tjalve, men har mer troen på at Bjerkan hevder seg på 60 meteren lørdag.

– Han er i bra slag, men alt skal klaffe for å ta medalje. «Niko» ligger rundt femte-sjette-plass på statistikken, og det er veldig høyt nivå i år, sier Johnsen til iTromsø.

– Medalje er ikke helt utenkelig. Flere av motstanderne har bedre tid enn meg hittil i år, men er ikke mye bedre, sier Bjerkan.

Rutine

I tillegg har 23-åringen et lite ess i ermet: rutinen.

– De fleste motstanderne er yngre, så er det noe jeg slår dem på er det rutine, sier Bjerkan.

– Det er ingen ulempe for Nikolai at han har rutine på så høyt nivå. De han løper mot har erfaring fra juniormesterskap, men det b lir noe annet her i NM, sier trener Henrik Johnsen.

Hittil i år har han løpt to konkurranser. NNM hjemme i Tromsø og et seriestevne i Steinkjer sist helg. Der gikk han helt til topps, og tar derfor med seg en god porsjon selvtillit når han returnerer til Steinkjer i helgen.

– Ikke alle de beste var med, men det var et bra nivå. jeg vant med ett hundredel, sier 23-åringen.

Semmingsen usikker

Fra sprintlaget skal i utgangspunktet også Sigrid Semmingsen til NM for å løpe 200 meter, men hvorvidt hun drar til Trøndelag er usikkert.

– Hun ligger hjemme med feber, så det er ikke sikkert hun stiller, sier Henrik Johnsen.

– Det er veldig synd, for Sigrid er virkelig tilbake i godt slag, legger han til.

Fra Tromsø stiller også Vilde Lundin og Fredrik Vaeng Røtnes til start i kappgang.