Banksjef i Sparebanken Nord-Norge, Lars Nymo Trulsen, er meget glad for påmeldingen til SNN Mini Arctic Race, som skal foregå fra Prostneset og i Tromsøs gater førstkommende søndag.

– Per torsdag morgen hadde vi 650 påmeldte. Det er ingen øvre tak og vi har et mål og håp om over 1.000. Det tror jeg vi klarer og alt over det er kjempebra, sier Nymo Trulsen til iTromsø.

Ikke for sent

Ifølge banksjefen er værutsiktene for søndagen gode.

– Det ser ut som dette blir det soleklart største sidearrangementet til Arctic Race og det er fremdeles mulig å melde seg på. Det kan man gjøre på nett eller på stand i byen på lørdag.

Nymo Trulsen er ikke redd for å ta i bruk ordet ”folkefest” når han omtaler begivenheten.

– Det kommer til å bli sinnssykt. I Hammerfest var det gråvær og over 400 unger og elektrisk stemning. Man kan bare tenke seg hvordan det blir her med tre ganger så mange unger. Det blir sinnssykt morsomt, sier banksjefen entusiastisk.

Premie til alle

SNN Mini Arctic Race har ingen påmeldingsavgift og det blir utdelt gratis T-skjorter og premiering til alle som deltar.

– Men, man må huske å hente ut startnummer før start. Det kan man gjøre søndag formiddag mellom ni og 11 i sentrum eller på stand på lørdag, der man også kan melde seg på. Det er også viktig med hjelm. Det er obligatorisk for å delta, sier han.

For sikkerhet er i høysetet.

– Rittet foregår nede ved kaia, så vi har polstret godt og har doble gjerder langs hele løypa. Sentrum er stengt for all bilkjøring og vi har vakter rundt omkring som kan hjelpe, skulle noen være uheldig. Vi har til og med en redningsskøyte i sundet, sier Nymo Trulsen og kommer med følgende oppfordring til foreldre.

– La bilen stå. Vi oppfordrer familier til å ta i bruk sykkel for å komme seg til byen. Det er ikke enkelt med bil på søndag og det er en sykkelparkering på Nerstranda like ved målområdet, sier han.

Opp til 12 år

Rittet er for barn opp til 12 år.

– Det er forskjellige klasser, en fra fem år og nedover, en fra 5-7 år, 8-10 år og 11-12 år. Løypa går fra Prostneset, kjører nordover til Rica, opp forbi SAS og sørover igjen. Målgang er ved Nerstranda og de minste kjører kun en runde, mens de større kjører flere runder, to, tre og fire, henholdsvis, sier han.

Kort fakta om SNN Mini Arctic Race:

Dato: Søndag 17. August

Sted: Prostneset

Pris: Det er gratis å delta.

Påmelding: Du kan melde deg på på nettet: snn.no/sykkel. Du kan også melde deg på og hente nummer lørdag på vår stand i Storgata (ved Rakettkiosken). Det er også påmelding ved start søndag fram til 1100.

Sekretariat Prostneset: åpent 0900-1100

Barneritt start: 11.30 - 15.30.

Tidspunkt start for klassene: Settes ut fra påmelding. Informasjon om klassenes starttider legges på snn.no/sykkel søndag morgen klokken 0800. Første start 1130. Alle som ikke har hentet nummer må møte opp før klokken 1100.

Klasser: 3-5 år, 6-7 år, 8-10 år, 11-12 år

Løypa: Starter på Prostneset. Mål på Strandtorget.

Sykkelparkering: Nerstranda kjøpesenter. Vakt som passer på syklene.

Premier til barna: SNN Mini Arctic Race T-skjorte og medalje.

Arrangør: SpareBank 1 Nord-Norge er arrangør. 70 av bankens ansatte er involvert i gjennomføringen av arrangementet.

Dette er sykkelløypa i Tromsø under SNN Mini Arctic Race.
To jenter i Hammerfest hadde samme farge fra topp til tå.
Voksne kan gjerne jogge ved siden av ungene.