Blussuvoll-BK Tromsø 0-3 (17-25, 20-25, 14-25)

Fjorårets norgesmester trakk Blussuvoll som motstander, og fikk dermed møte det eneste gjenværende 1.-divisjonslaget i norgesmesterskapet.

- Vi måtte ta dem på alvor. Faren oppstår hvis vi undervurderer dem, men det gjorde vi ikke, sier trener Edgar Broks.

Jevn start

De skapte svært få problemer for de blåkledde fra Tromsø, og dermed er fjorårets cupmester klare for semifinale.

I første sett fulgte lagene hverandre tett, men midtveis i settet stakk gjestene i fra. Dermed vant de første sett 25-17.

- Det er rundt 12 poeng at vi må vise hvem som er best. Det gjorde guttene i dag. I de første poengene handler det om å ta og føle på hverandre.

I andre sett skapte hjemmelaget fra Trondheim litt større problemer for BKT. Likevel rodde bortelaget i land en grei 25-20-seier.

Sterk spurt

Dermed gikk mye av spiriten ut av Blussuvoll, og det var klasseforskjell på lagene. I tredje sett var det tydelig hvem som hører hjemme i 1.-divisjon og hvem som er blant Norges beste lag.

På stillingen 22-14 satte først Håvard Raaheim et angrepspoeng, før Robin Bergheim sørget for BKTs første matchball. Der var Jan Potac høyest og blokket inn kampens aller siste poeng.

- Enkel seier

Dermed vant BKT settet 25-14, og tok med det en overlegen 3-0-seier.

- Prestasjonen er helt grei. Vi gjorde det vi måtte gjøre, og vi presterte helt greit. Det ble en enkel seier, sier Broks til iTromsø.

Seieren var aldri truet.

- Vi hadde bra konsentrasjon og tar kampen med solide settsifre, sier Broks.

Håvard Raaheim ble BKT-spilleren med flest poeng. Han tok elleve poeng for gjestene.

- Han leverte en helt grei kamp, sier Broks om Raaheim.

Håper på hjemmefordel

NM-semifinalene trekkes mandag.

- Vi får se hvordan det blir. Det er 50 prosent sjanse for hjemmebane, og det er klart at trekningen burde gå vår vei, sier Broks.

En cupfest på hjemmebane er svært fristende for trenerlegenden. Det kan være forskjell på gull eller gråstein.

- Vi møter uansett et lag som gir oss knallhard kamp. Fordelen av å spille hjemme er ekstremt stor. Vi satser alt på det at vi kan komme i posisjonen, sier Broks.