Feedbacks 2016-kavalkade

Dette er Åsgeir Johansens 10 beste plater

 
1 / 1

1. BLACKBERRY SMOKE «Like an Arrow»

 

Sørstatsrockens nye fanebærere overbeviser igjen. Det virker som om de ikke kan bestemme seg hvorvidt de er rockere med en countrysjel eller countrymusikere flasket opp på rock'n'roll, men det gjør egentlig ingen ting så lenge resultatet er så fantastisk som dette!

 2. MONSTER TRUCK «Sittin' Heavy»

 

Denne canadiske gjengen oppsummerer nok en gang alt som er godt og utrygt med rocken, men hva annet kan du forvente fra et band med tidens harryeste navn? Jeg finner det betryggende at folk forlater skranglete indierockband for å spille ordentlig musikk med fet bass og god lyd.

3. COLTER WALL «Imaginary Appalacia»

 

Takk til Egon for at han påtok seg ansvaret for å fortelle verden om denne «uforskammede snørrvalpen» (hans ord). Det er som Colter Wall inngikk samme avtalen som Robert Johnson, bare med et ønske om å bli verdens beste country-gitarist. Men dette er ei skive hvor det som ikke spilles er like viktig som det Wall og bandet hans faktisk spiller. Og den stemmen!
(Denne ville vært Egons beste for i år også, om det ikke hadde vært for at den kom ut i 2015. Den er likevel så bra, og Åsgeir har vært så snill i år, at vi dermed godtar at han har den med. Red/Egon. anm.)
Link til anmeldelse: «Han er et geni. Nå må flere oppdage ham»

4. BABYMETAL «Metal Resistance»

Hardrockens svar på Spice Girls - det vil si de søteste og minst skremmende rockerne i verden - overrasker med nok ei solid skive. Groovy, dansbart og steintøft. All hail the Fox God! Artig for ungan. Og voksne.
Her er min anmeldelse

5. STURGILL SIMPSON «A Sailor's Guide to Earth»
O, du hildrande du, hvilken plate. Waylon Jennings på syre og med det tredje øyet på vidt gap. Tilgjengelig som ei Nashville popcountry-plate, men med en dybde som du ikke engang oppnår hvis du begraver Toby Keith i Marianer-gropa.

6. EXPLSOSIONS IN THE SKY «The Wilderness»
Texanerne ekspanderer sin soniske palett (å herregud, hvilken pretensiøs setning!, men ikke la det stoppe deg fra å sjekke ut plata).

7. THE ANSWER «Solas»
Klar til å få buret ut av stilling? De ganske så tradisjonelle irske rockerne i The Answer sørger for det på denne skiva! Akkurat i det du trodde du kjente noen, går de hen og gir ut ei skive som er så langt fra det du forventa uten å miste noe av seg selv og sin musikalske integritet.

8. THERE WILL BE BLOOD «Horns»
Hvor i all verden kom denne gjengen med geiteskjendere fra? Det åpenbare svaret er Italia (ikke akkurat kjent som en nasjon av rockere), men jeg tenkte mer åndelig. Uekte barn av Bill Hicks' Goatboy kommet til jorda for å evangelisere for alt som er godt: rock, rock og mer rock.
Her er min anmeldelse

9.GOAT «Requiem»
Et rekviem (vi tar det på norsk) er et musikkstykke skrevet for en katolsk dødsmesse. Det er lite dødt med denne svenske psykedeliske gjengen som lar seg inspirere av musikk fra hele verden. Dette er musikk som gjør deg glad for å være i live!

10. ANIMALS AS LEADERS «The Madness of Many»
Et indisk-inspirert riff innleder denne musikalske eventyret av ei progmetal-skive. For det er virkelig dét det er; en mørk skog av ei plate - musikk å gå seg vill i og kanskje til og med aldri finne tilbake fra.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.