Feedbacks 2016-kavalkade

Dette er Helge Matlands 10 beste plater

 
1 / 1

1. MARIT SANDVIK & MAURIZIO PICCHIÒ «Travel»

 

Det er ikke så ofte tromsømusikeren Marit Sandvik gir ut ei ny plate, men når hun først gjør det, er det desto større grunn til å glede seg over det hun kommer med
Her er min anmeldelse

2. NILS PETTER MOLVÆR «Buoyancy»

 

«Buoyancy», med sitt rike utvalg av lydbilder, vakre små melodier og grooves, blir et nytt vakkert bilde i albumet som dokumenterer Nils Petter Molværs karriere.
Her er min anmeldelse

3. TOM ROGER AADLAND «Blondt i Blondt»

 

Med dobbeltalbumet «Blondt i blondt» har Tom Roger Aadland gitt en strålende tolkning av Dylan i ei levende norsk språkdrakt.
Her er min anmeldelse

4. LEAGUS «Lea Áigi»
Et album fra Herborg Rundberg og Kristian Svalsestad Olstad som er nyskapende, spennende musikalsk og strålende framført. «Lea Áigi» er blitt et nordlig mesterverk.
Her er min anmeldelse

5. MARIANNE BEATE KIELLAND og NILS ANDERS MORTENSEN «Whispering Mozart»
Kunsten å gjøre noe stort utav det enkle er et element som aldri må undervurderes, og her viser Marianne Beate Kielland og Nils Anders Mortensen sin klasse og scorer stort med sine tolkninger av Mozarts små sangskatter.
Her er min anmeldelse

6. TORD GUSTAVSEN «What Was Said»
Pianisten har med seg sin faste trommeslager Jarle Vespestad og den afghansk-tyske sangeren Simin Tander når han lar norske salmer møte Sufi-poesi.
Her er min anmeldelse

7. ARILD ANDERSEN «The Rose Window»
Demonstrerer den unike sound Andersen har som bassist, hans personlige stemme som gjør at vi kan nikke gjenkjennende og si at det er ingen tvil; dette er Arild Andersen og kan ikke være noen andre.

8. HEIDI SOLHEIM «Dinosaus og Lortefall»
Et album hvor Heidi Solheim i både tekst og musikk tar barnet i oss på alvor med solid bluesrock.
Her er min anmeldelse

9. ODD STEINAR ALBRIGTSEN «Mode»
Odd Steinar Albrigtsen vokser stadig som gitarist. Vi hører det både i hans solopartier som er klare og distinkte og dynamisk lekre med en flott tone, men kanskje enda bedre i måten han fungerer i samspill med resten av bandet.
Her er min anmeldelse

10. MODDI «Unsongs»
«Unsongs» er blitt ei flott plate, ikke bare gjennom tematikken men også for musikken.
Her er min anmeldelse

Konserter

1. NILS PETTER MOLVÆR (Hildrs bakgård august)
Til Tromsø Jazzfestival kom han alene med sin trompet, Mac og et arsenal av elektroniske remedier. På scenen lar han det programmerte møte det improviserte. Han har en egen tone i hornet og en viss melankoli i sine lydlandskaper som ikke er til å ta feil av.

2. ELEPHANT9 med TERJE RYPDAL Verkstedet, august)
Elephant9 fremstår med et musikalsk energiverk det knapt finnes sidestykke til. Her er et band som har frigjort seg fra sjangrer, som stjeler vilt fra ulike tidsepoker og stilarter, blander det sammen og serverer det i en kraftpakke som tar pusten fra i alle fall denne anmelderen. Når så Terje Rypdal strør på med sitt gitarkrydder, blir resultatet unikt.

3. MARI BOINE (The Edge, februar)
Hun har nå et band med musikere som gir musikken hennes en ny dimensjon og fornyelse. Vi hører det på de gode gamle sangene som fortsatt er de samme, men presentert i en innpakning som er mer 2016 enn 1980–1990-tall.