Feedbacks 2016-kavalkade

Dette er Kent-Einar Myrengs 10 beste plater

 
1 / 1

1. NICK CAVE & THE BAD SEEDS «Skeleton Tree»

 
Etter min mening en av de beste Nick Cave-platene på lang tid. Selvsagt hjelper filmen og kinovisningen av albumet på Verdensteatret på at inntrykket sitter ekstra inne hos meg.
Les anmeldelsen her

2. RADIOHEAD «A Moon Shaped Pool»

 
Et kjempealbum hvor Radiohead mnner litt om det de var på slutten av 90-tallet. «Burn the Witch» og «Present Tense» er en av mine mest spilte låter i 2016. Rett inn på topp 3-lista over beste Radiohead-skiver.
Les anmeldelsen her

3. OND BLOD «Finnmark»

 
En debutplate som tok det nordnorske hardcorebandet til Roskildefestivalen. En perfekt miks av hardcore og lettlikelig metal. Energisk og friskt fra unggutta i Ondt blod. Må sjekkes ut!
Les anmeldelsen her

4. KENT «Då som nu för alltid»
Kents siste skive etter en lang karriere leverer som bare det. Her er det mange gode enkeltlåter å plukke frem som «Gigi», «Vi är inte längre där» og ikke minst «Den sista songen», som bandet avsluttet hver konsert med på avskjedsturneen.
Les anmeldelsen her

5. LEONARD COHEN «You Want it Darker»
Vanskelig å komme unna Cohens siste utgivelse før han gikk i grava. Det har kommet mye god musikk fra Cohen de siste årene, men denne må regnes å være en av de beste.
Les anmeldelsen her

6. SIVERT HØYEM «Lioness»
Sivert Høyems desidert beste skive siden «Moon Landing»-plata i 2009. Duetten med Marion Monroe har gått sin seiersgang på Spotify det siste året, og den kommer nok til å rulle inn i 2017 også.
Les anmeldelsen her

7. LARS WINNERBÄCK «Granit och morän»
Endelig er Winnerbäck tilbake med album. Denne gangen med et variert og godt album. «Sysselmannen» er virkelig en av årets beste låter, og vi håper han kommer innom Tromsø i løpet av 2017.

8. RIHANNA «ANTI»
Endelig noe nytt, og ikke bare det samme pop-tøvet, fra Rihanna. Jeg ble momentant forelsket i «Love on the Brain», hvor man ikke kjenner igjen Rihanna på noen måter. Et helhetlig godt album hvor blant annet Drake bidrar på en låt. Et album hvor balladene fungerer best og låtene med fart kan brukes til kidsa.
Les anmeldelsen her

9. HÅKAN HELLSTRÖM «Du gamla du fria»
Et album som tar litt tid å få tak på, men stadionhiten «Din tid kommer» og midnattsolens hyllest «Öppen genom hela natten» er ikke til å komme unna. Et album med mange hits godt innpakket med ballader og soul-inspirerte snutter som gjør dette til en verdig lytteropplevelse.
Les anmeldelsen her

10. JENNY HVAL «Blood Bitch»
En «Dark Horse» på slutten av året med en plate om mensen! Flott og stemningsfull skive, som også når opp på internasjonale lister, fra en av landets mest spennende artister.


Beste konsert:

Ondt blod – Buktafestivalen 2016

Mange ropte høyt om hvorfor i all verden Ondt blod skulle spille på Buktafestivalens minste scene når de allerede var klare for Roskilde. Jeg orker ikke diskutere, men klinket heller til med den klareste sekseren under hele festivalen. Så mye energi og glede klarer man kanskje ikke å få på en stor scene. Definitivt årets beste konsert.

Kent – Oslo spektrum

Et forrykende liveshow med hovedfokus på storskjerm- og lysmagi. Kent har aldri gjort mye av seg på scenen, men dette klaffet i alle kanaler. En verdig avskjed for skandinavias største arenaband.

Sivert Høyem – Oslo spektrum

Høyem har aldri vært bedre enn han er akkurat nå som soloartist på scenen. Et fullsatt Oslo spektrum (riktignok sittekonsert)


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.