Discovery spiller inn TV-serie i Tromsø

I januar startet Discovery Networks Norge og TVNorge innspillingen av en ti episoders dokumentarserie. De skal følge «boomen» i nordlys- og vinterturismen i Tromsø.
Ny TV-serie FRA Tromsø: Daglig Leder i Alfred Film og TV AS, Silje Bürgin-Borch, og Executive Produsent i TVNorge, Evelina Mori, på befaring i Tromsø på en av seriens innspillingssteder. Pressefoto. 
        
            (Foto: Pressefoto)

Ny TV-serie FRA Tromsø: Daglig Leder i Alfred Film og TV AS, Silje Bürgin-Borch, og Executive Produsent i TVNorge, Evelina Mori, på befaring i Tromsø på en av seriens innspillingssteder. Pressefoto.  Foto: Pressefoto

Bakgrunnen for TV-serien er de gode historiene som ligger skjult i en industri som bare vokser og vokser.

– Det har vært en eventyrlig vekst i vinterturismen i Tromsø, og det er utrolig mange spennende historier som ligger der, sier daglig leder i Alfred Film og TV, Silje Bürgin-Borch.

Voksende fenomen

TV-serien skal følge turister og lokale aktører som livnærer seg på dette.

– Vi ble gjort oppmerksom på en trend og et fenomen som vi ikke visste så mye om, sier Sverre Nordbø, programsjef for Discovery Networks Norway.

Programsjefen for Discovery har selv vært i Tromsø for å sjekke om fenomenet stemte, og ble overrasket over det som møtte ham.

– Ingen andre steder i Norge vokser turistnæringen så raskt som i Tromsø. Da jeg var i Tromsø fikk jeg se historier som er interessant for folk flest, forteller Nordbø.

Nordlys-boom

Turistnæringene vokser og nyter godt av turistene som tar turen til Tromsø. Det er disse historiene Discovery jakter på.

– Vi ønsker å dele de hverdagslige historiene fra denne næringen i Tromsø med resten av Norge, sier Nordbø.

Dokumentarserie fra Tromsø

Det er det Tromsø-baserte produksjonsselskapet Alfred Film og TV som har fått ansvaret for filmingen. Selskapet er allerede godt i gang med filmingen som vil foregå ut mars.

– Jeg startet selskapet for å satse på TV-underholdningsproduksjon fra Nord-Norge. Med denne serien er vi i gang med vår første serieproduksjon, forteller Bürgin-Borch.

Tre TV-team og 20 mennesker er i sving for å produsere serien. Av disse er ni ansatte fra Nord-Norge.

– Vi ønsker å bygge lokal kompetanse og skape flere arbeidsplasser i kulturnæringen i nord. Det er en viktig del av profesjonaliseringen av bransjen, sier hun.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.