Lover trøkk og overraskelser på Hålogaland Teater

Tromsøjenta Birgitta Alida Hole returnerer med bergensbandet Lumikide til sin favorittscene.
RETURNERER: Birgitta Alida Hole fronter bandet Lumikide som spiller på HT sammen med Tromsø-bandet Février 30. mars.  
        
            (Foto: Morten Pedersen)

RETURNERER: Birgitta Alida Hole fronter bandet Lumikide som spiller på HT sammen med Tromsø-bandet Février 30. mars.   Foto: Morten Pedersen

Når Lumikide reiser ut på miniturné i landets største byer for å feire slippet av sin nye singel, står selvfølgelig Tromsø på plakaten. Fredag 30. mars spiller bandet på Hålogaland Teater. De har også fått med seg tromsøbandet Février på laget.

– Konserten skulle egentlig være slippfest for vår nye EP, men vi feirer vår nye singel «Explorers and Destroyers» i stedet. EP-en kommer nok i mai eller juni, sier vokalist Birgitta Alida Hole.

Fra Bieber til frijazz

Lumikide har samarbeidet med den velkjente bergensprodusenten Matias Tellez på sin kommende EP.

– Lydbildet er litt renere, og kanskje ikke så «shoegaze» som på vår forrige utgivelse. Musikalsk sett, er det en videreføring av vår forrige EP, mener Hole.

– Medlemmene lytter til alt fra Justin Bieber til ekstrem frijazz, men vi er nok mer inspirert av band som Deerhoof og Tame Impala. Jeg vil kalle Lumikide energisk og eksperimentell pop, som er full av overraskelser.


Musikkintervjuet: Strange Hellos

– Miljøet er inkluderende og kreativt

De unge musikerne Birgitta Alida Hole og Nora Lovise Tårnesvik Sæterbø er i ferd med å skape en ny bergensbølge. Strange Hellos spås en særdeles lys fremtid av norsk musikkbransje, men de to Tromsø-jentene har også andre strenger i spill.


– Tar oss en del friheter

Debutalbumet planlegger bandet å slippe tidlig i 2018.

– Vi går i gang med innspillingen i mai. Å jobbe sammen med en produsent der alt klaffer har vært veldig bra for oss, sier den bergenbosatte artisten.

Hole, som også synger i mye omtalte Strange Hellos, mener de to gruppene har enkelte forskjeller.

– I Lumikide tar vi oss en del friheter, og finner nok på litt mer tull. Lumikide er en ganske åpen gjeng, alle har studert musikk og gjør mange forskjellige greier på si.


«Den nye pop-vinen»

Norsk musikkbransje trenger ikke lete etter «the next big thing». Det er bare å sette Strange Hellos på flyet øyeblikkelig


– Kult lokale, med fin lyd

Konserten på HT vil bestå av noen smakebiter av Lumikides nye låter, samt litt eldre materiale, ifølge Hole.

– Vi gleder oss veldig. Det blir full trøkk, og noen overraskelser. Nå er det lenge siden vi spilte vår forrige tromsøkonsert, som en del av Insomniafestivalen (i 2014, journ.anm.). Vi har gode minner fra våre konserter der, og det er ikke bare jeg som synes det er den kjekkeste byen på spille i, men også resten av bandet – der ingen kommer fra Tromsø.

At Février er invitert som supportband, og at Hålogaland Teater er valgt ut som scene, er ikke tilfeldig.

– Jeg kjenner Eirik Åsbakk via hans søster, som er en fantastisk sanger, og synes Février er et fint popband. At ikke flere velger å spille konserter i foajeen til HT, forundrer meg. Det er et kult lokale med fin lyd, så vi booket oss selv inn der, avslutter Hole.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.