Tar rockefestival inn i kirka

I år utvider Buktafestivalen programmet med en egen klubbkonsertdag. Domkirken blir en av scenene.
KIRKEKONSERT: Buktafestivalen og festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen inviterer til klubbkonsert i Tromsø domkirke 19. juli. 

KIRKEKONSERT: Buktafestivalen og festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen inviterer til klubbkonsert i Tromsø domkirke 19. juli. 

I tillegg til i domkirken vil det bli klubbkonserter på Bastard, Bårstua, Tvibit og Macks mikrobryggeri torsdag 19. juli.

– Vi synes det er fint å benytte scener som normalt sett ikke blir brukt, og dra publikum litt ut av sin komfortsone, sier festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen.

– Det er utrolig kult å få med domkirken på dette, legger han til.

Utvidelse

Tidligere har festivalen hatt klubbkonserter under fanen «Bukta i byen» etter det offisielle programmet i Telegrafbukta. Klubbdagen er ment som en utvidelse av dette.

– Å utvide Bukta er en strategi vi har hatt i bunnen hele tiden. Vi mener at aktivitet skaper mer aktivitet, også dette er helt i kjernen av hva vi holder på med, sier festivalsjefen.

Nordnorsk profil

Klubbprogrammet byr på fem eksklusive konserter med nordnorske artister, og to av dem har også fri aldersgrense.

– Det blir en nøktern start på noe vi håper kan vokse seg stort med tiden, sier Pettersen.

Her er klubbprogrammet:

  • Mack mikrobryggeri: VIND
  • Tvibit: Resirkulert (fri aldersgrense)
  • Bårstua: Gamlebyen Gentlemen Orkester
  • Domkirken: Ingeborg Oktober (fri aldersgrense)
  • Bastard: Thee Mono Sapiens

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.