Varmer opp til Buktafestivalen med konserter i hele byen

Det er langt fra bare i Telegrafbukta det blir musikk denne uken. Festivalen tar i bruk mange scener for å lade opp til selve Buktafestivalen.
BRITISK I PLATESJAPPA: The Bonnevilles fra Storbritannia kommer på besøk til Robert Dyrnes sin platebutikk. Pressefoto 

BRITISK I PLATESJAPPA: The Bonnevilles fra Storbritannia kommer på besøk til Robert Dyrnes sin platebutikk. Pressefoto 

Det har vært mange varianter av Bukta-regisserte konserter rundt om i byen, samme uke som festivalen sparkes i gang. Man kan vel påstå at årets variant med «klubbonsdag» er et av de mest ambisiøse.

På fem forskjellige scener skal fem artister/band opptre, for å skape en myk overgang til festivalhelgen i Telegrafbukta.

– Det er et ønske om å inkludere byen mer i festivalen. Dermed kan vi vise et større spekter av artister, men samtidig at det blir en skikkelig klubbdag. På den måten kicker vi i gang festivalen en dag før, samtidig som vi skrur opp tempen på publikum, sier Robert Dyrnes, som er bookingansvarlig for festivalen.

THE BITCHES: Bitches Brew er ett av bandene du kan få med deg i Tromsø – utenfor Telegrafbukta. Foto: Kent-Einar Myreng 
    
      (Foto: Kent-Einar Myreng)

THE BITCHES: Bitches Brew er ett av bandene du kan få med deg i Tromsø – utenfor Telegrafbukta. Foto: Kent-Einar Myreng  Foto: Kent-Einar Myreng

Prøver ulike scener

Blant de utradisjonelle scenene som skal tas i bruk, er blant annet Tromsø domkirke, hvor Ingeborg Oktober skal holde konsert onsdag.

– Vi prøver noen venuer som ikke brukes hver dag til konsert. Vi må rett og slett prøve konseptet litt ut og sjekke om det fungerer, sier Dyrnes.

Han forteller at Bukta alltid har utforsket om folket ønsker flere konserter enn tre dager i Telegrafbukta.

Blant annet kjørte Dyrnes et samarbeid med Badlands for noen år siden, hvor det var konserter i bakgården til skatebutikken.

LOKALT HØYDEPUNKT: Tromsøbandet Thee Mono Sapiens inntar Bastard bar onsdag kveld. De inngår i Buktafestivalens «klubbonsdag». Foto: Marius Fiskum 
    
      (Foto: Marius Fiskum)

LOKALT HØYDEPUNKT: Tromsøbandet Thee Mono Sapiens inntar Bastard bar onsdag kveld. De inngår i Buktafestivalens «klubbonsdag». Foto: Marius Fiskum  Foto: Marius Fiskum

Aktuelle artister

I tillegg kjører Dyrnes alltid akustiske konserter i sin egen platebutikk Backbeat.

– Vi prøver alltid å få aktuelle artister dit. Nå har vi Jabba, Bonnevilles og Elias Jung, som alle er aktuelle med plater, sier platebutikkeieren.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.