Nå gjør dette legendariske tromsøbandet comeback

I januar meldte Jørn Hoel at han ønsket å samle sitt gamle band. På nyåret vender de tilbake til stamplassen.
FAVORITTSTED: Tromsø-bandet Rute 26 fotografert på sitt stamsted, Prelaten, rundt 1980. Fra venstre Per Furøy, Bjørn H. Gulbrandsen, Roy Skog, Jørn Hoel og Gøran Hellstrand. Gitarist Kjell Amundsen var ikke til stede da bildet ble tatt. Arkivfoto 

FAVORITTSTED: Tromsø-bandet Rute 26 fotografert på sitt stamsted, Prelaten, rundt 1980. Fra venstre Per Furøy, Bjørn H. Gulbrandsen, Roy Skog, Jørn Hoel og Gøran Hellstrand. Gitarist Kjell Amundsen var ikke til stede da bildet ble tatt. Arkivfoto 

Rute 26 spilte mange konserter i Tromsø på slutten av 70- og starten av åttitallet. Bandet ble starten på musikerkarrieren til artister som Jørn Hoel, Per Furøy, Kjell Amundsen, Gøran Hellstrand (som døde i 2013), Bjørn Henning Guldbrandsen og Roy Skog.

I januar inviterte Hoel de gjenlevende medlemmene i Oslo, og hele gjengen uttrykte et ønske om å spille sammen igjen, for første gang på 35 år.

– Vi har et ønske om å spille sammen igjen, men foreløpig er hele greia litt «opp i det blå». Vi er i samtale med hverandre, og på et eller annet tidspunkt kommer vi nok til å spille sammen igjen, sa Hoel til iTromsø i januar.

I 2017: Her er de fem gjenlevende medlemmene i Rute 26 samlet i Oslo hos Jørn Hoel en helg i januar. Foto: Linda Solbakken. 

I 2017: Her er de fem gjenlevende medlemmene i Rute 26 samlet i Oslo hos Jørn Hoel en helg i januar. Foto: Linda Solbakken. 

 

Et år senere blir drømmen virkelighet. 19. og 20. januar 2018 står bandet sammen på scenen, på deres gamle stamsted: Prelaten.

- På Prelaten i januar vil Ruta spille både gammelt og nytt, og gammelt nytt, sier Per Furøy, som har skiftet ut bassen med gitar siden sist gang de spilte sammen:

- Når Ruta nå samles igjen er det uten trommeslageren Gøran Hellstrand som dessverre gikk bort i 2013. Ellers stiller bandet som den gang, men med nytt og stødig komp bestående av trommis Tore Wildhauer og bassist Terje Støldal, og jeg spiller gitar. Mens det ellers er som før med Jørn Hoel på vokal og gitar, Kjell Amundsen på gitar, Bjørn Henning Guldbrandsen på keyboard og Roy Skog på fløyte og perkusjon.