Husker du «A Whiter Shade of Pale»? Nå kommer bandet bak til Tromsø

Nordlysfestivalen frister med nostalgisk rock og dukkemusikal i deres siste slipp.
Kommer til Tromsø: Britiske Procol Harum feirer 50-årsjubileet til monsterhiten «A Whiter Shade of Pale» i år. I februar spiller de i Tromsø. Foto: Presse 

Kommer til Tromsø: Britiske Procol Harum feirer 50-årsjubileet til monsterhiten «A Whiter Shade of Pale» i år. I februar spiller de i Tromsø. Foto: Presse 

Britiske Procol Harum er klar for festivalen, og spiller på The Edge lørdag 3. februar.

– Jeg tror absolutt alle har hørt «A Whiter Shade of Pale» i en eller annen sammenheng. Den legendariske låten har stått sterkt gjennom 50 år, og at vi nå kan presentere Procol Harum i vårt program er helt fantastisk. Vi har sett solide live-videoer på nettet fra deres nylige konserter, og i tillegg fått rapporter på at bandet står fjellstøtt på scenen etter alle disse årene, sier festivaldirektør Line Fusdahl.

Albumutgivelse

Bandet har gjennomført flere større turneer både i England og Europa i år, og ga ut deres første albumutgivelse på fjorten år med «Novum». Gary Brooker (72) er den eneste som er igjen av den opprinnelige besetningen fra 1967.

– Vi i Nordlysfestivalen jobber for at alle som er glade i musikk skal finne noe de liker i vårt program, og Procol Harum på en av våre scener under festivalen i 2018 gleder vi oss til, sier Fusdahl.

Off-Broadway musikal

I fredagenslipp finner vi også dukkemusikalen «Made in China», som gikk syv uker Off-Broadway med utsolgte show. Forestillingen vises på Rådstua torsdag 1. og fredag 2. februar under festivalen.

– En surrealistisk dukkemusikal med en usannsynlig kjærlighetshistorie. Publikum som er glade i svart humor og god musikk kan glede seg, sier festivaldirektør Line Fusdahl.

Flere slipp

Fra før har Nordlysfestivalen sluppet det legendariske jazzbandet Blood, Sweat & Tears, som spiller torsdag 1. februar.

 I tillegg skal Jan Gunnar Hoff og Marianne Beate Kielland fremføre det kritikerroste albumet ”Terra Nova” søndag 28. januar i Tromsø Domkirke.