Kjører på med unge artister under årets Romjulsjazz

Med band som Kiss The Tattoo (if you want to dream) og Erik Fjelde/Ida Kjeldsberg band på plakaten, er alderssnittet under årets romjulsjazz merkbart lavere enn tidligere år.
KLAR FOR FEST: Leder i Tromsø jazzklubb, Øystein Blix, styremedlemmene Synne Morset og Adrian Danielsen (tredje fra venstre), og de frivillige Emil Fjeldavli og Øystein Høynes (til høyre) gleder seg til Romjulsjazzen på Skarven. 

KLAR FOR FEST: Leder i Tromsø jazzklubb, Øystein Blix, styremedlemmene Synne Morset og Adrian Danielsen (tredje fra venstre), og de frivillige Emil Fjeldavli og Øystein Høynes (til høyre) gleder seg til Romjulsjazzen på Skarven. 

– Det er helt bevisst. Vi ønsker å gå bredere ut, både på alder og det musikalske. Det skjer utrolig mye kult blant byens unge musikere, noe vi ønsker å vise fram, sier leder i jazzklubben, Øystein Blix.

Det er duket for tre konserter på Biffhuset, fire på Arctandria og tre på Skarven.

– Skarven har fått seg nytt lydanlegg for konserter. Det har virkelig løftet stedet som en konsertarena, sier Blix.

Ungt på den beste scenen

Blant annet får Kiss The Tattoo (if you want to dream) avslutte det tradisjonsrike arrangementet på Skarven 27. desember. Bandet har sitt utspring i musikklinja på Kongsbakken.

– De har gjort seg bemerket i mange sammenhenger her i Tromsø de siste årene og er skikkelig flinke. Jeg gleder meg til å høre hva de har å by på, sier Blix, som legger til at funk/fusion-kvintetten har fått med seg både blåserrekke og perkusjon til konserten.

– De blir 12 stykker på scenen!


Romjulsjazzen
  • Biffhuset: Marit Sandvik/Øystein Norvoll duo, Eline Aasbakk/Eirik Fjelde duo og The Organ Donors.
  • Arctandria: The Caravans, Kjell Tore Nordli trio + Rolf Figenschou, Andreas Amundsen, Jakop Janssønn, Stein Kvaal Hageberg og Mathias Dons, og Rednecjazz Trio.
  • Skarven: Tromsø Ol’Stars , Erik Mjelde/Ida Kjeldsberg band, og Kiss The Tattoo (if you want to dream).
 

I tillegg vil Oh-pianist Eirik Fjelde spille med den unge sangeren Ida Kjeldsberg på Skarven. Med seg har de blant annet Oh-bassist Morten Steene og gitarist Sverre Simonsen fra blant annet Jadudah og Kajander.

– Fjelde vil også spille med Elina Aasbakk på Biffhuset. Aasbakk er kjent fra sitt eget band og vise- og folkemusikkbandet Durmål. Det blir en skikkelig godbit å få med seg, forteller Blix.

Fornøyd med programmet

White Ascot-pianist Adrian Danielsen og Konsen-student Synne Morset, som begge sitter i styret til Tromsø jazzklubb, er godt fornøyd med årets program.

– Det første som slo meg er at det er så mange unge musikere med i år. Det tror jeg er veldig sunt for arrangementet, sier Danielsen.

Morset påpeker samtidig at det heller ikke er mangel på erfarne musikere under årets Romjulsjazz.

– Vi har for eksempel Marit Sandvik og Øystein Norvoll duo. Det er to av byens fremste og mest erfarne jazzmusikere. Det er mange år siden de sist spilte sammen på Skarven, supplerer Blix, som medgir at duoen er hans personlige favoritt blant årets band.