Høsten 2017 ble Gatefesten lansert – en festival i Sjøgata mellom Prelaten, Compagniet og Flyt. Resultatet endte med braksuksess og 50.000 kroner som ble gitt til Kirkens Bymisjon.

I år skal festivalen gjentas.

– Du kan si jeg er veldig spent, innrømmer Arthur Mack, bookingansvarlig i Gatefesten.

– Stolt over bookingene

I år blir Hollow Hearts, Jadudah, Neon Apartments, The Late Great og Ca. Doffen å entre scenen på Gatefesten.

SUKSESS: Gatefesten viste seg å være en suksess i fjor.

– Vi er veldig stolte over å ha fått til disse bookingene. Flere av bandene er veldig aktuelle akkurat nå, sier Mack.

For Mack er det viktig at bandene er lokale.

– Vi har jo lyst til at bandene som spiller er lokale band. Det har jo litt med at pengene vi donerer går til lokale formål. I fjor fikk vi donert 50.000 kroner til bymisjonen, men vi har ikke helt bestemt hvor pengene skal gå denne gangen, forteller Mack.

Ny scene

Nytt av året er at festivalen kommer til å rigge opp en ny scene på andre siden av festivalområdet.

– Der kommer Josef Bamba og Play Agency til å spille mellom innslagene på hovedscenen. Dette gjør at folk må bevege seg mellom scenene, sier Mack.

Starter gatefesten

Rekkefølgen bandene skal spille i er ennå ikke bestemt, men Mack har en klar formening om hvem som skal åpne Gatefesten.

– Vi kommer til å dundre i gang med Hollow Hearts. Dette gjør vi for å få folk ut tidlig for å høre på noe av det beste vi har av band i byen.

Avslutningsbandet er også bestemt.

– Ca. Doffen kommer til å avslutte Gatefesten. De har den musikken man trenger når man har hørt mange andre band, og som får foten til publikum til å røre seg mest, forteller Mack.

Godt billettsalg

Mack mener man ikke bør vente for lenge med å sikre seg billetter.

– Billettsalget har gått veldig bra. Vi ligger langt foran fjoråret. Uten å si noen spesifikke tall, kan jeg avsløre at vi har solgt omtrent 40 prosent av alle billettene våre til bedrifter. Dette betyr jo bare at det er mange bedrifter som ønsker å ta med sine ansatte til Gatefesten.