Nordnorsk band varmer opp for Gluecifer: – Vi skal stå bredbeint og slå kuken i bordet

Gluecifer spiller fire ganger fullt hus på Sentrum Scene senere i høst, og to av kveldene skal Ondt blod være oppvarmingsband.
OPPVARMERE: Nordnorske Ondt blod skal varme opp på to av Gluecifers gjenforeningskonserter på Sentrum Scene i begynnelsen av november.  
    
      (Foto: Irene Kaltenborn)

OPPVARMERE: Nordnorske Ondt blod skal varme opp på to av Gluecifers gjenforeningskonserter på Sentrum Scene i begynnelsen av november.   Foto: Irene Kaltenborn

Gluecifer la inn årene i 2005, men som mange andre rockeband har de gjenoppstått fra de døde, og i år spilt konsert på blant annet Bukta. I høst skal de spille fire utsolgte konserter på Sentrum Scene i Oslo, et konsertlokale som tar cirka 1.750 tilskuere. De to første konsertene er 26.–27. oktober, da med Kosmik Boogie Tribe i støtte, men 2.–3. november er det Ondt blod som varmer opp.

– Jeg har hørt på Gluecifer i mange år, og tenker at vi passer fint sammen med dem. Vi holder jo på med mye av det samme, hvor det handler om å stå bredbeint og slå kuken i bordet. Og dét skal vi gjøre, sier Aslak Heika Hætta Bjørn, vokalist i Ondt blod.


Headlinere: Et gjenforent Gluecifer, slik de ser ut i 2017.  
    
      (Foto: Pål Laukli)

Headlinere: Et gjenforent Gluecifer, slik de ser ut i 2017.   Foto: Pål Laukli

 

– Vi maset mye på Gluecifer

Ondt blod debuterte i 2016 med det Spellemann-nominerte albumet «Finnmark», og fulgte opp med «Natur» i mars i år. Bandet hadde tidligere base i Tromsø, men nå er alle fem bosatt i Oslo.

– Hvordan kom spillejobben på Sentrum Scene i stand?

– Vi spilte på Malakoff-festivalen sammen med Gluecifer i juli, og maste mye på dem på nachspiel. Ellers har vi jo flinke folk som jobber for oss så jeg skylder mest på dem, forteller Bjørn.

Turné på kontinentet

Bandet har vært på turné i Tyskland i tre omganger i sommer, og drar sørover igjen på lørdag for å spille på festival i Nederland.

– Det har vært gøy å spille på festivaler, men nå skal vi også på vår første headliner-turné, så da blir det bare oss.

– Gjør dere ting annerledes når dere er alene?

– Nei, vi gønner på hver kveld, men vi skal spille på litt mindre steder, så da blir det mer ned på gulvet og oppi trynet på folk. Dét gleder vi oss til, sier han.

Mye opp og ned

Aslak Heika Hætta Bjørn sitter også på Sametinget, så den neste måneden blir det ei uke i Karasjok, ei uke i Tyskland og så tilbake til Karasjok før det bærer ned igjen. De skal også spille i Sveits og Belgia.

– Jeg får ikke sett katten min så mye, men turnélivet er gøy med gratis mat og drikke, og mye bilkjøring!