Dyrker «bulekulturen» med nytt konsertkonsept

Annenhver onsdag, åtte ganger fremover skal denne trioen fylle utestedet Amtmandens med overraskende jazzmusikk.
NYTT KONSEPT ME DENNE TRIOEN: Blue North-konseptet består av Astrid Pettersen på vokal, Alexander Aarøen Pedersen på piano og Dag Okstad på kontrabass. FOTO: Privat 

NYTT KONSEPT ME DENNE TRIOEN: Blue North-konseptet består av Astrid Pettersen på vokal, Alexander Aarøen Pedersen på piano og Dag Okstad på kontrabass. FOTO: Privat 

Komponist og pianist Alexander Aarøen Pedersen skal sammen med sanger Astrid Pettersen og kontrabassist Dag Okstad spille to 45 minutter lange sett annenhver onsdag fremover med jazzkonsertkonseptet Blue North. Til forskjell fra mange andre konserter er det stemningen, og ikke artistene som skal skinne, forteller Pedersen.

– Jeg har alltid hatt lyst til å lage en konsertserie som gjenskaper bulekulturen som man finner i byer som New York og København. Hvor man kan drømme seg litt bort i musikken som spilles og det er en avslappende og uhøytidelig stemning, slik det på buler, sier Pedersen.

Cyndi Lauper

Etter å ha spilt konsert på «bula» Amtmandens for to uker siden skjønte Pedersen at dette kunne være starten på realiseringen av drømmen om «bulekonseptet».

– Det fungerte veldig bra og konserten var utsolgt.

Hver konsert kommer til å ha ulike temaer. Dette vil prege utvalget av musikk som spilles. Førstkommende onsdag er det «drikke» som er tema, og fremover blir det blant annet Beatles-tema, David Bowie-tema, og «Road Trip». I tillegg skal de spille minst en norsk låt hver gang.

– Det blir ikke bare jazz. Vi skal også alltid spille en låt du aldri ville hørt på en jazzkonsert. Onsdag blir det eksempelvis en Cyndi Lauper-sang.

Pedersen er opptatt av å ikke fremmedgjøre jazzmusikken.

– Det blir mye populærmusikk og ikke «frijazz» i to timer. Så man kan si at det blir folkelig på sitt vis, samtidig som det skal ha en kunstnerisk integritet. Vi ønsker å lage et inkluderende konsertkonsept som ikke skal være dyrt og smalt. For oss er det viktigste å skape en god konsertkultur som ikke finnes i Tromsø enda, sier Pedersen.

Gjesteartister

Vokalist Astrid Pettersen kommer opprinnelig fra Tromsø, men er bosatt i Oslo. Kontrabassist Dag Okstad har blant annet spilt med Marit Sandvik og flere andre tromsømusikere.


– Han er en ringrev innenfor Tromsø-jazzen og Astrid har en mørk, raspende og bluesaktig stemme som er en «ny» stemme i byens musikkmiljø. Men dette er ikke noe kjendisband, det er konserten som er viktigst.

Det vil også være gjesteartister som titter innom i løpet av våren.

– Det er hemmelig fra gang til gang, men det blir en miks mellom unge og fremadstormende talenter fra konservatoriet og de godt etablerte fra byens musikkmiljø.

Intenst

Konserten vil foregå i det lille industrirommet på Amtmandens. Det tror Pedersen blir en intens opplevelse.

– Det er en veldig intim setting som har en nerve, og der kan mye skje. Derfor er det viktig at vi også har de rammene vi har satt oss.

Han opplever at dette vil være et nytt tilskudd til Tromsøs kulturliv.

– Folk merker når det er et gjennomgående konsept og at vi ikke bare står der og «lirer av oss» noen soloer. Tromsø er en kulturell by og har mange konserter, og dersom man skal fortjene å spille her må man ha en plan.