Tromsøpunkerne Kryp til topps i årets Rock Mot Rus

Kryp – et av Nord-Norges mest hardtslående punkband – gikk helt til topps i den tradisjonsrike bandkonkurransen Rock Mot Rus på Andenes.
VINNERE: Vokalist og gitarist Jørgen Skjold blir våt på T-skjorta når bassist Ådne Gerhardsen spruter bobler på ham etter seieren i Rock Mot Rus på Andøya. Foto: Line Cecilie Rønneberg 

VINNERE: Vokalist og gitarist Jørgen Skjold blir våt på T-skjorta når bassist Ådne Gerhardsen spruter bobler på ham etter seieren i Rock Mot Rus på Andøya. Foto: Line Cecilie Rønneberg 

– Det føles veldig deilig. Det er andre gangen vi spiller på Rock Mot Rus, men forrige gang kom vi bade på fjerde plass, forteller vokalist og gitarist Jørgen Skjold med rusten stemme på telefon tidlig søndag morgen.

Da iTromsø får fatt i ham har det gått snaue åtte timer siden han og resten av «Kryp» spilte fletta av de andre deltakerne i konkurransen.

Ville tilbake for å vinne

– Vi hadde en plan om å komme tilbake og vinne etter at vi kom på fjerde plass forrige gang. Og det lyktes vi med, sier Skjold.


Samtidig sier han at konkurransen var sylskarp.

Disse Tromsø-bandene deltar i Rock Mot Rus

– Nivået på de bandene som kom nærmest oss var skyhøy, så vi er ekstra fornøyde med å vinne i år, sier han.

«Klasseforskjell»

Ifølge dommerne var Kryp i en annen divisjon enn resten. Se bare hva juryen skriver i begrunnelsen;

«Vinneren kom på scenen i går natt og la lista for konkurransen skyhøyt, og selv om mange leverte svært overbevisende konserter var det ingen som kom helt i nærheten. Det var rett og slett klasseforskjell. Vinneren har treffende tekster på norsk, herlig frekkhet og stor selvtillit der de pønker i fotsporene til band som Kjøtt, Søt Hævn og Norgez Bank»

– Det å ha vunnet Rock Mot Rus er selvfølgelig noe som vil gjøre det lettere for oss å jobbe mer med musikken vår, sier Skjold.

Kan satse hardere

Æren og statusen man får etter en seier på Andøya henger høyt i bransjen, og dessuten får bandet 20.000 kroner i pengepremie.

– Vi har planer om å spille inn en plate – og til å reise mer ut og spille konserter, og da kommer pengene godt med, sier vokalisten.

En annen gjev del av seierspremien er en plass på årets Bukta-festival.

– Det gleder vi oss til noe sinnssykt, vi har spilt på Bukta før og det er kjempeartig, sier Skjold.