En av landsdelen mest folkekjære grupper, Hekla Stålstrenga, planlegger å utvide besetningen betraktelig i desember.

Tromsø-bandet får nemlig selskap av Arktisk Filharmoni sitt kammerorkester på scenen, under den kommende juleturneen i Nord-Norge.

– Arktisk Filharmoni er det feteste spellemannslaget i Nord-Norge, og det å reise på juleturné med dem blir fantastisk artig, sier Tore Bruvoll i Hekla Stålstrenga.

SPILLER MED HEKLA: Kammerorkesteret til Arktisk Filharmoni skal reise på tur med Hekla Stålstrenga.

– Venner og fans

Bruvoll får en god del skryt i retur fra Arktisk Filharmoni. Landsdelsorkesteret uttrykker stor respekt for sin fremtidige samarbeidspartner Hekla Stålstrenga.

– Vi er både venner og fans av Hekla Stålstrenga, og når du blander Hekla Stålstrengas fantastiske musikk og gode folk med et energisk nordnorsk kammerorkester tas rett og slett spilleglede til et nytt nivå, og et knallbra musikalsk samarbeid blir resultatet, sier programsjef i Arktisk Filharmoni, Catharina Roos Bilsbak.

Arktisk Filharmoni (tidligere NOSO), er inne i et jubileum, som avsluttes med turneen i desember.

– Det er utrolig hyggelig for oss å få dele feiringen av vårt jubileum med Hekla Stålstrenga – som gjennom de første 10 årene har inspirert oss, og betydd mye for orkesteret, sier Bilsbak.

Klassisk i viseform

Julemusikk vil, naturlig nok, være en sentral del av repertoaret under turneen. Hekla Stålstrengas meste kjente låter vil også bli fremført, i tillegg til klassisk musikk i viseform.

– Det er jo tross alt en juleturné, så vi lover mange julesanger, sier Bruvoll og Bilsbak.

Billettene til konsertene i Stormen konserthus i Bodø og Kulturhuset i Tromsø slippes mandag.